Kacatnak, lomnak tűnő apróságokból is alkothatók csodás dísztárgyak. Ilyen manók és nyuszik lepték el hétfő délután a művelődési ház kiállítótermét. Kétéves munka termését tekinthették meg az érdeklődők a Társaskör kézműveseinek tárlatán.

 

Nemcsak a készítésben, hanem a munkák látványában is kedvüket lelhették az alkotók és a nézelődők egyaránt hétfőn, a művelődési házban. A kezdeti hobbi ugyanis mára már komoly szakköri munka lett, ami magas színvonalról tanúskodik. A tárlatot a szakkör tagja, Erdős Gyuláné nyitotta meg, aki elmondta, az alkotás vágya minden emberben benne rejlik, fontos számunkra, hogy valami szépet, valami maradandót hozzunk létre. A megnyitón a Muzsika hangjai című musicalből hallhattunk dalokat Lengyel Dominika és Petrekovits Márton előadásában.

Gondfeledő

A gyerekekből, felnőttekből és nyugdíjasokból álló tíz-tizenkét fős társaság kéthetente csütörtökön tölt el közösen pár dolgos, de vidám órát. Nagyné Doviczin Mónika vezető elmondta, 2003 tavaszán alakult a szakkör. – „Egy iskolai kiállítás alkalmával merült fel az ötlet, hogy kéne egy felnőtt kézműves szakkör. Néhány alkalomra gondoltak, de aztán hét éve sikeresen működő foglalkozás lett belőle, ami tényleg nagyon jó hangulatú.” A munka mellett a szakkör kikapcsolódás is. Mint a hölgyek mondják, itt elfelejthetik hétköznapi gondjaikat, sőt, az anyukáknak a kicsik is segítenek.

Csak kreatívan

A szakkörvezetők figyelnek arra, hogy mindig az évszaknak megfelelő munkák kerüljenek ki a kezük alól, de minden ünnepre külön készülnek. Nem csak a lakást, az udvart is díszítik. A kiállított tárgyak között volt egészen könnyen elkészíthető, húsvéti tojások, hungarocellből hóemberek, gyertyatartó díszek, de gyöngy fák, drót asztali díszek például már a nehezebbek közé tartoznak. De láthattunk olyan, bonyolult munkákat is, amihez külön technikákat kellett elsajátítani a kézműveseknek. A kézművesedéshez a legfontosabb mégis a kreativitás.

A tagok kéthetente csütörtökön este hattól dolgoznak és várnak mindenkit. A kiállítás pedig május harmincadikáig tekinthető meg.

Horváth Lívia
-hirdetés- -hirdetés-