Móra Ferenc Hét krajcár című művét is színpadra állította a Boloct Színtársulat szombati, anyák napi műsorán. Az előadás előtt hatvan általános iskolás kisdiák rajzait mutatták be az Édesanyám című kiállításon.

 

Rengeteg rajz fogadta az előadásra érkező anyukákat a művelődési ház előterében. Az alkotásokkal mondták el a gyerekek, mi jut eszükbe, ha azt mondják: Édesanyám. Hatvan kisgyerek rajzát, festményét állították ki, de volt olyan, aki több művet készített, így a képek alig fértek el a felállított paravánokon. Győztest természetesen nem hirdettek, hiszen édesanyám témában talán nem is lehet versenyezni.

A kiállítás megnyitója után a Boloct Színtársulat a Klafszky iskolával, és a központi iskolával közös műsorral köszöntötte az édesanyákat, de az erre az alkalomra összeállt társulatban egy ovis kisgyerek is szerepelt.

Katona Andrea, az előadás szervezője, a Boloct Színtársulat tagja elmondta, városi szinten is meg szerették volna mutatni, hogy ez a családi, bensőséges ünnep, az anyaság hogy is jelenik meg a magyar irodalomban. Az édesanyák és nagymamák láthatták Móra Ferenc Hét krajcár, valamint a Mindennapi kenyerünk című művét, de Petőfi Anyám tyúkja is deríthette a szíveket. A közel egy órás műsorban a gyerekek versekkel, dalokkal kedveskedtek az anyukáknak. A helyi fotószakkör pedig gyermekfényképek vetítésével melengette a szülők szívét. A műsor mindenkinek bebizonyította a szervezők szándékát, hogy egy ilyen bensőséges ünnepet is meg lehet tartani városi szinten.

A műsor egy közös dallal fejeződött be. Évente egyszer ünneplünk anyák napját, de a műsor szereplői úgy gondolkodnak, az év minden napja lehetne az édesanyáké, talán még az is kevés lenne, hogy mindent megköszönjünk nekik.

Petz Brigitta

-hirdetés- -hirdetés-