A tavaszi idényben a héricsvirágzás meglátogatásával kezdte kerékpáros túráit a Társaskör kerékpáros klubja. Idén már valamivel hosszabb távokra vállalkozik a csapat: Hany Istók nyomába is szegődnek, a Fertőzugot és a Fehértó környéki Tóközt is meglátogatják. Legnagyobb megpróbáltatásuk pedig a júliusi, négynapos Balaton-kerülő túra lesz.

 

Lőrincz György a klub tagja elmondta, az útvonalterv összeállításában idén is környékünk kulturális és turisztikai értékei kapnak főszerepet, annyi különbséggel, hogy a rutinos, több éve kerekező csapat már hosszabb utakra is vállalkozik. Áprilistól októberig hét kirándulást tervez a több mint negyven tagot számláló csoport. Kapuvár környéke, a Fertőzug, Cakóháza és Fehértó is szerepel a tervekben, de júliusban csatlakoznak majd a nemzetközi Radler Taghoz is. A klub rendszeresen állandó húszfős létszámmal indul útnak. Ezt a szervezők stabilizálódásnak és sikernek értékelik.

Kezdő dupla 

A jánossomorjai lánclovagok 17-en vágtak neki a hagyományos idénynyitó hérics túrának április 11-én, vasárnap. A művelődési ház előtt gyülekezők aggódva figyelték a közeledő felhőket, melyekből kora délután szakadni kezdett az eső. A várva várt szalonnasütés azért nem maradt el, bár az ízek harmóniája nem a megszokott módon érvényesült az ázott fa, kenyér és szalonna következtében. Az albertkázméri ázós sütögetés után a társaság a gyors hazatérés mellett döntött – azzal a kiegészítéssel, hogy egy hét múlva újra nekivágnak a túrának.

Az időjárás lerövidítette ugyan a 2010-es év első kerékpártúráját, ám a lelkes jánossomorjai bringások egy héttel később újra nyeregbe pattantak és teljesítették a korábban kitűzött távot. A kedvező időjárás megnövelte kissé a létszámot, így 22 kerékpáros indult útnak a várbalogi héricsek és a szomszédságukban található egykori Habsburg uradalmi majorok felé. A minden tekintetben hagyományosnak tartott túra ezúttal tényleg úgy zajlott, mint a korábbi években. Napsütés, folyamatos szembeszél (oda-vissza), esőmentes szalonnasütés és persze jó hangulat.

Temérdeklődőknek

Akik korábban már részt vettek a túrákon, ám a rossz idő ezúttal visszatartotta őket, május 9-én vasárnap újra csatlakozhatnak. Az útirány Kapuvár és Osli, a Hanságon keresztül. A kerékpáros klub folyamatosan várja új tagok jelentkezését is – nem társasköri tagoknak a részvételi díj 250 Ft túránként. A tavaszi szakaszok teljesítése után bárki elég edzetté válhat ahhoz, hogy július 17-20 között sikerrel teljesítse a balatoni kört. Erre június 25-ig várják a jelentkezőket. (Az útvonalakról és a feltételekről a www.tarsaskorjanos.hu weboldalon található további információ, továbbá megtekinthető a képgaléria is.)

Hauptmann – Prátser
-hirdetés- -hirdetés-