A Világbajnokságra és az Európa-bajnokságra is kvalifikálta magát a jánossomorjai Varga István, most először indulva a felnőttek között. A győri fiatal táncos showtáncban aratott sikereket a hétvégi, dunaújvárosi magyar bajnoki döntőben.

 

A helyi fiatal a márciusi győrszentiváni és debreceni pontszerző elődöntőkön túljutva vehetett részt a Magyar Divat és Sporttánc Szövetség által szervezett Magyar Bajnokság döntőjében, péntektől vasárnapig, Dunaújvárosban. Itt szóló kategóriában, Prométheusz című koreográfiájával harmadik lett, csoportos kategóriában Hajótörött című táncával szintén harmadik, míg párosban, Alkonyat táncával negyedik helyet ért el partnereivel. Varga István most először indult felnőtt kategóriában, eddig juniorban szerepelt, és így már tavaly és tavaly előtt is megszerezte a földrész- és világtornán való szereplés jogát.
A jánossomorjai fiatal a győri táncművészeti középiskola diákja. A showtáncot nem iskolai kereteken belül gyakorolja, a Grácia Művészeti Intézeten belül, hobbiként foglalkozik ezzel.
HT
-hirdetés- -hirdetés-