166 fellépőt és teltházat vonzott a negyedik alkalommal megrendezett Táncstaféta, ahol több mint tíz csoport mutatta meg tánctudását az óvodásoktól egészen a felnőttekig. A rendezvény sikerét az mutatja, hogy évről évre több a produkciók és a nézők száma is.

 

Néptánc foglalta keretbe az idei Táncgálát. A pénteki estét az ovisok gyermekjátékai kezdték a Balassi Bálint Művelődési Házban. Nagyobb közönség előtt most léptek fel először a várbalogi ovisok, zárásként pedig a Tititá néptánccsoport most először bemutatott sóvidéki koreográfiáját láthatta a közönség.

Az est végén 13 tánccsoport vehette át a Glázer Kozma Edit készítette emlékplaketteket, nem csak helyből, a környék több településéről érkeztek táncosok, a szervezők nagy örömére. Kőhegyiné Jókúti Edit, főszervező televíziónknak elmondta: – „A tánc maga az élet. Mindenhol és mindenkiben benne van, örömében és bánatában egyaránt, ezt örökíteni kell, ezt csinálni kell.”
Először szerepeltek a gálán a Pázmándfalui mazsorettek, akik nyolc éve a Jánossomorjai Fúvós Egyesületet kísérik. Emellett a mosonmagyaróvári balettosok koreográfiájában is gyönyörködhettünk. A helyi táncosok közül a Pulzus Egyesület kislányai egy osztályt alkotva rokisuliztak. A Cintiások több korcsoportban is bemutatkoztak, témájuk pedig a szerelem volt. Míg a kicsiket épp eltalálta Ámor nyila, addig a nagyok már el is küldték a fiúkat táncukban. Az Alapfokú Művészeti iskola is kezdő és haladó csoporttal érkezett. A nagyok között már vannak, akik öt éve járnak táncórákra. A kezdő csoport táncában pedig mindenki „kapott egy nagy puszit.”

A gálán a tavalyinál majd hússzal több fellépő kápráztatta el a közönséget. A nagyterem teljesen megtelt, a közel 300 néző között akadt, akinek már csak állóhely maradt.

Horváth Lívia

-hirdetés- -hirdetés-