Sikerrel zárult a Magyar Németjuhász Kutya Klub első jánossomorjai fajtakiállítása, amit a szervezet a kutyaiskolán belül működő helyi csoportja rendezett. A szombati rendezvényen 54 kutya szerepelt, 6 osztályban a legkisebb kölyköktől a felnőtt munkakutyákig.

Környékünkről és a távolból (Debrecenből, Miskolcról, Nyíregyházáról és Budapestről is) több mint száz érdeklődő és résztvevő érkezett városunkba. Ez a létszám kimagasló a hasonló fajtakiállításokhoz képest. Kunhegyesről, tíz kutyával egy egész kennelt nevezett be a tenyésztő.

A versenyeken négy jánossomorjai tenyésztő is rangos helyezéseket szerzett. Fehér János kutyája bébi szuka kategóriában első díjas, Szőke János ebe kölyök kan osztályban első, Schneider Zoltán fiatal szukája szintén első helyet szerzett. Sipos Vera németjuhásza felnőtt munka kategóriában negyedik lett.

A szervezők elmondták, Jánossomorja jól helytállt a rangos versenyen, mind a tenyésztők mind a rendezés terén. Ezért idén további németjuhász-összejöveteleket, vizsgákat szerveznének ide. Az is fontos, mondták, hogy a környék településeiről, Öttevényről, Kapuvárról és Győrből is érkeztek jelentkezők, akik ezentúl a jánossomorjai klub mindennapos rendezvényeire is lejárnak majd, csatlakozva a munkához, a társasághoz.

A fajta népszerűsítését, a minőségi kutyatartás megismertetését, a fajtával kapcsolatos elvárások széleskörűbbé tételét, a tenyészegyedek kiválasztását is célzó rendezvénnyel hagyományt szeretnének teremteni Jánossomorján.

HT

-hirdetés- -hirdetés-