A jánossomorjai lakosság gondjaira volt kíváncsi a Fidesz Magyar Polgári Szövetség, és hallhattak is jó párat. A kampány keretében a párt országgyűlési képviselőjelöltje, Gyopáros Alpárszombat este tartott lakossági fórumot a Művelődési Házban.

 

– „Tíz közül kettőről tudnak, aki törvénytelenül szerezte a milliárdjait, ezeket kérem, tessék elszámoltatni!” Ez csak az egyik kívánság volt a sok közül. De nem csak a korrupciós ügyek rendezését várja a lakosság az új kormánytól. Szombat este sok problémát vetett fel a közel ötven résztvevő, melyre Gyopáros Alpár, körzetünk jelenlegi országgyűlési képviselője, egyben a FIDESZ-KDNP jelöltje igyekezett megadni a választ, a politikai tömörülés választási programja alapján.

A programra alapozva

A Fidesz-KDNP választási programja öt pillérre épül. A munkahelyek létesítése mellett a fiatalokat érintő otthonteremtő programok beindítása, és a családok támogatása is hangsúlyos. De lényeges a különböző önbíráskodó szervezetekkel ellentétben a rendőrség megerősítése és az egészségügy állapotainak rendezése is. Fontosnak tartják az ország természeti kincseinek védelmét, így a vizek, erdők fokozott óvását, a velük való felelősebb gazdálkodást. Tennének az ellen is, hogy kutatóink, diplomásaink külföldre menjenek.

Gyenge kézben

A jelölt szerint sok gond oka a gyenge kormányzás. Ide sorolták a magyar föld és a magyar termékek védelmének elmaradását, de az eluralkodó bürokráciát is. A jelölt szerint a külföldi soviniszta pártok a lábukat törlik a magyar külképviseletekbe, ezért nehéz a határon túli magyarok helyzete. Ezeket a kérdéseket csak egy felelős és erős kormány oldhatja meg, mondta Gyopáros Alpár. Addig, vagyis a választásokig pedig már guggolva is kibírják, tette hozzá bizakodva a jelölt.

Az elhangzottakból kitűnt, a párt választási célja az akár kétharmados többség megszerzése az egy hónap múlva zajló választásokon. Gyopáros Alpár hangsúlyozta, a szocialisták és koalíciós partnereik eljátszották a nép bizalmát. Annak, aki most áprilisban a parlamenti többséget megszerzi, első dolga a bizalom visszaállítása kell hogy legyen.

Nagy bázis

A tömörülés bízik a sikerben, hiszen, mint mondják, a magyar demokrácia történetében még soha eddig nem kapott egy párt kétmillió ajánlószelvényt. Ebből Jánossomorján 1200-at, a körzetben pedig több mint 14 ezret gyűjtött össze a Fidesz-KDNP, ami szintén az eddig legjobb eredmény. A jelölt a fórumon köszönetet is mondott az ajánlásokért, és az őszi időközi választásokon elnyert szavazatokért is.

Hauptmann Tamás

-hirdetés- -hirdetés-