Közhasznú társasággá válna a Jánossomorjai Társaskör Egyesület, így több pályázati forrás nyílna meg a jövőben a szervezet előtt. Ez az idei év egyik fő változása, amiről kedden, éves közgyűlésén döntött a testület.

Jakabné Gruidl Teréz elnök beszámolóját is meghallgathatta a 2009-es évről a tagság. A jelenleg 72 tagot számláló közéleti társaság a múlt évet sikeresnek értékelte, hiszen a januári, doni emlékműsortól a karácsonyi forgatagokig szinte havonta várták egy-egy rendezvényre a lakosokat.

A résztvevők egyhangúlag szavaztak a közhasznú társasággá válásról. Lőrincz Györgytitkár szerint a tagok az átalakulásból szinte semmit nem vesznek észre, a programok szervezése és lebonyolítása ugyanúgy folyhat tovább, mint korábban. A változás elsősorban a vezetőségre háríthat több adminisztrációs feladatot, mivel nyilvánossá kell tenni a legtöbb adatot a működésről. Amennyiben a megyei bíróság non-profit szervezeti osztálya elfogadja a felterjesztést, új pályázati lehetőségek és anyagi források válnának elérhetővé a társaskör számára.

Prátser – Hauptmann

-hirdetés- -hirdetés-