Jánossomorján fogták el helyi rendőrök azt a két magyar férfit, akik Ausztriában lopott kocsival menekültek át a határon. Az őket Magyarországra is üldöző osztrák rendőröket kijátszva a gyanúsítottak Jánossomorján próbáltak meghúzódni, sikertelenül.

Egy lopott Volkswagen Bora személyautó vett üldözőbe az osztrák rendőrség ma délután, a határon keresztül. A két magyar férfi által vezetett jármű ugyanis nem állt meg a hatóság jelzésére, hanem Hegyeshalmon keresztül az M1-es autópályán menekült. Az osztrák rendőrök a szabályzat szerint folytatták az üldözést. A két húsz év feletti fóti férfi, lerázva az üldözőket, lekanyarodott Újrónafőre. A lopott autót a településen belül leállították és otthagyták. Ezután felszálltak a Jánossomorjára tartó helyközi buszjáratra, amiről a városközpontban szálltak le. Itt egy helyi étterembe ültek be ebédelni.

Több újrónafői szemtanúknak azonban feltűnő volt a buszra szálló két kirívó férfi, így a rendőrség hamar Jánossomorján kezdte meg a keresést, több járőrkocsival. Az étteremből kilépő menekülőknek feltűnhetett a sok járőr, így egy másik, főutcára néző, sarki vendéglőbe ültek be a városközpontban. Információink szerint az őket itt is kereső rendőrök egyiküket itt, másikukat – aki közben egy másik kijáraton az utcára sietett – egy közeli utcában megállítva, igazoltatták és elfogták. A két gyanúsított egy táskája is előkerült, amit a vendéglő mellékhelyiségébe rejtettek. Úgy tudjuk, ebben az autók feltöréséhez használt szerszámok lapultak.

A két őrizetbe vett férfit jelentős értékre elkövetett lopással gyanúsítják. Az eljárást a továbbiakban az osztrák hatóságokkal egyeztetve folytatják. A gyanúsítottak többszörösen bűntett előéletűek, az okok között kocsilopás is szerepel.

HT

-hirdetés- -hirdetés-