A másik sávba tért át és egy teherautónak csapódott egy Jánossomorja felé tartó személyautó szerda este a 86-os főúton Hanságliget után. A személyautót vezető soproni hölgyet – aki jogosítvánnyal nem rendelkezett – súlyos sérüléssel szállították kórházba. Az utat két órán át teljesen, majd később hosszabb idei félpályán lezárták.

A helyszínelés megállapításai szerint a Mazda típusú személyautó eddig ismeretlen okból áttért a bal oldali sávba és oldalával a szembe jövő teherautónak csapódott. Az autót bezető 17 éves lány nem rendelkezett jogosítvánnyal. A pótkocsit is szállító litván kamion még vagy száz métert haladva próbált az úton maradni, de vontatmánya az árokba borult. A jármű tüzelőnek préselt füvet szállított, ami a vetésre borult.

A soproni és oda igyekvő hölgyet a mentők feltehetően súlyos belső sérülésekkel szállították a mosonmagyaróvári kórházba.

A helyszínt a jánossomorjai őrs rendőrei biztosították. A mosonmagyaróvári tűzoltók több kocsival érkeztek a helyszínre, hogy segítsék a mentést. Fél hét tájban érkezett csak meg győrből a tűzoltóság darus mentő járműve, hogy kiemelje a balesetet szenvedett pótkocsit. A forgalmat csak ez után indíthatták meg, egyelőre fél pályán, majd teljesen. Addig mindkét irányba kilométeres kamionsor torlódott fel.

HT

-hirdetés- -hirdetés-