A vadászhagyományokra alapozva kürthangversennyel, különleges vadételekkel és nem utolsó sorban a vadászathoz kapcsolódó tombolatárgyakkal várta vendégeit hétvégén a helyi vadásztársaság farsangi mulatsága. A helyi báli szezon utolsó nagy rendezvénye hagyományosan sok vendéget vonz.

Alkalomhoz illő műsorral készült a vadászbálra Dravetzky István zeneiskola-igazgató és tanítványa: vadászkürtön megmutatták a közönségnek a vadászatokon használatos különböző kürtjeleket. Ki gondolta volna például, hogy minden lelőtt állatnak más-más dallammal szokás megadni a végső tisztességet. De például Weber A bűvös vadász című operájából is hallhatta a közönség a Vadászkar című részletet.

A Mosonszentjános Vadásztársaság báljának sok olyan résztvevője van, aki nem vadászattal tölti a szabadidejét, de a legtöbben évek óta visszatérő, állandó vendégek. „A vadásztársaság egy civil szerveződés, mint sok-sok minden más itt, Jánossomorján. Ez a civil szerveződés nyilván nemcsak a vadásztársadalmat, hanem a vadásztársadalomhoz kötődő barátokat is felöleli, ők jönnek el minden évben ide.” – mondta a JTV-nek dr. Kurunczi Károly, Jánossomorja polgármestere, aki egyben a vadásztársaság elnöke is.

Az éjféli tombolán fődíjként vadkilövési lehetőséget lehetett nyerni, de egy kiterített vaddisznó, egy őz és néhány fácán is arra vártak, hogy valaki hazavigye őket. Természetesen a menü is vad volt: fácánleves és szarvassült rókagombával. A vacsora után pedig hajnalig tartó zene várta a nagyjából 140 vendéget.

A Mosonszentjános Vadásztársaság tagjai egy közepesen jó 2009-es vadászévre tekinthettek vissza a szombati bálon, apróvad állományuk ugyanis kissé megfogyatkozott a rossz időjárási körülmények miatt, de remélik, hogy idén többet lőhetnek majd belőlük, hiszen fontos bevételi forrást is jelentenek – tudtuk meg dr. Kurunczi Károlytól.

Idén – a sváb- és zenészbál, a katolikus bál, a tűzoltóbál, a Társaskör Egyesület összejövetele és az iskolai farsangok után – ez volt városunkban az utolsó, civil szervezet által rendezett farsangi bál, hiszen a hagyományok szerint a báli szezon a böjt kezdetéig, hamvazószerdáig tart, az pedig 17-én szerdán lesz.

jv

-hirdetés- -hirdetés-