Méhek és hippik. Hagyományosan a tanárok sem maradtak ki a jelmezes felvonulásból. A farsangi szezon utolsó hétvégéjén ugyanis az iskolásoknál állt a bál. Pénteken a központi iskola felső tagozatos diákjai, szombaton a jánosi alsósok és a Klafszkysok mulattak.

A jánosi felsősöknek kötelező beöltözni, ők osztályonként egységes jelmezbe bújtak pénteken. Ötletesebbnél ötletesebb ruhákat vonultattak fel, voltak akik – egyikük körül körbe forogva – mosógépnek öltöztek, de népszerű volt a pincér és a hippi jelmez is. Az osztályfőnökök idén is bátran vezették a diákokat, kiváló példát mutatva nem csak pedagógiából, hanem divatbemutatóból, hippi hangulatból, őszinte méhecskéből. De volt, aki ötletesen egy tanártársának öltözött, Biczó Zsolt meglepetésére.

Bulizó jánosi felsősök

A bált idén is a diákönkormányzat szervezte. Vártok Soma az diákönkormányzat elnöke elmondta, minden jánosi tag ott volt a bálon, az ő munkájukat dícséri a díszítés, de természetesen a szülők segítségére is szükségük volt, ők sütötték például az eladni szánt süteményeket, tortákat.

A Cintia Wellness Club és az iskolai énekkar műsora után jelmezes felvonulás és tombola sorsolás következett, ezután pedig tánccal folytatták a felsősök a bulizást.

Konfettiző szürke alsósok

Az alsósoknak persze még nem a táncról, hanem inkább a beszélgetésről, a futkározásról, a konfettidobálásról és a játékról szólt a délután szombaton. A jánosi alsósok farsangján a legtöbb gyerek beöltözött. Láthattunk királylányokat, szuperhősöket, boszorkányokat, varázslókat és szebbnél szebb jelmezbe bújt lurkókat. Sokszor még a tanárok is meglepődnek milyen kreatívak a gyerekek. . A kicsik bálját természetesen a szülői munkaközösség szervezi.

Összetartó Klafszkysok

A Klafszky iskolában hagyományosan együtt báloztak az alsósok és a felsősök. Itt csak néhányan öltöztek be, de őket díjazta a zsűri. A fődíjat egy kéményestűl, kisbabástúl felvonuló, kiváló gólyajelmez kapta. A péteri iskola farsangján hagyományosan gólycsőrt kaptak az elsősök a végzősöktől, ezzel az iskola teljes jogú tagjává váltak. A legkisebbek pedig szalagot tűztek fel a nyolcadikosoknak, hiszen ők hamarosan bejezik tanulmányaikat.

Természetesen mindhárom bálon tartottak tombolasorsolást, melynek nyereményeit különböző cégek ajánlották fel, a bevételt pedig iskolai eszközök vásárlására és további rendezvények szervezésére fordítják.

Petz Brigitta

-hirdetés- -hirdetés-