Első kispályás kupaszereplésén jól teljesített a JSE utánpótlás labdarúgó csapata. A mosonmagyaróvári Farsang Kupán a második helyen végeztek a mieink. A helyiek tehetségét jelzi, hogy sokkal népesebb települések csapatai között értek el jó eredményt.

A meghívásos Mosonmagyaróvári Farsang Kupa kispályás labdarúgó tornán a MOGAC csarnokban lépett pályára február 6-án a 7 éves vagy annál fiatalabbakból álló JSE utánpótlás csapat. A tornán részt vett a MITE, Mosonmagyaróvári utánpótlás klub, a Kapuvári Nebuló és a Ménfőcsanak. A tornát Ménfőcsanak nyerte. A mieink a mosonmagyaróváriakat Lassz Szabolcs góljával 1:0-ra győzték le, a Ménfőcsanaktól egy gólos vereséget szenvedtek, ám a Kapuvárt 4:0-ra győzték le Lassz és Gáncs Botond két-két góljával.

Király József edző elmondta: – „Ennek a korosztálynak ez volt az első kispályás teremtornája. Bár az utánpótlás korú kis focistáknál nem az eredmény a legfontosabb szempont, hanem a játék megszerettetése, mégis örömmel töltött el engem és a szülőket, hogy a kis futball-palánták ilyen ügyesen helyt álltak első és reméljük, nem utolsó tornájukon.” Az edző hozzátette, a gyerekek meglepően otthonosan mozogtak a csarnokban. Az ezüstérem és oklevél mellett a csapat a legjobb kapusnak járó elismerést is hazavihette.

A JSE utánpótlásának ez volt az első tornája az éves egy kötelező bajnoki megmérettetés mellett. Az egyesület korábban létszámgondokkal küzdött, mára a 2003-as korosztályból azonban állandó 10-13 fős, ígéretes gárdát sikerült összeállítani. Mint azt Király József elmondta, az idősebbek kevesebben járnak, de nehéz is a helyzet, hiszen két malomban őröl jelenleg a jánossomorjai utánpótlás labdarúgás. Az egyesületi mellett kiváló csapatok léteznek az iskolai keretek között, ami Király József szerint is támogatandó. Ugyanakkor a JSE utánpótlása alacsony létszámmal működik. Mint az edző elmondta, szeretné felvenni a kapcsolatot az iskolai labdarúgással, és valamiféle összhangot kialakítani, ami elősegíti, hogy a gyerekek mindkét helyen, minél többet tanulva fejlődhessenek. – „Jánossomorján sok a tehetséges gyerek, ez látszik például ott is, hogy népesebb települések komoly csapatait is képesek legyőzni a helyi fiúk. A közös cél: a gyermekek érdekében, a jánossomorjai foci érdekében fontos lenne, hogy minél jobban együttműködjön a két szerveződés.”

Összeállítás:
Kapus: Fábián Dominik
Mezőny: Buglyó Botond, Tóth Áron, Lassz Szabolcs, Szőke Kristóf, Stall Gábor, Fördős Gergő, Gáncs Botond
Edző: Király József

-hirdetés- -hirdetés-