Két autót is megpróbált ellopni egy román állampolgárságú férfi vasárnapra virradó éjjel Jánossomorján. Az első járművel nem tudott elmenni, így kicsit távolabb egy másikkal próbálkozott. Ott a biztonsági őrök fülelték le és adták rendőrkézre.

Jármű önkényes elvétele büntettében indulhat eljárás a román állampolgár ellen. A felnőtt korú férfi szombat éjjel tört fel egy kisbuszt a szentpéteri Bartók Béla utcában, majd, miután azzal nem tudott elhajtani, továbbállt és egy személyautót szemelt ki. A Leier üzem parkolójánál már könnyebb dolga akadt az amúgy nem profi autótolvajnak: a személyautó lezáratlanul parkolt egy cég telephelyén. A tettest azonban a biztonsági szolgálat észrevette, hiszen az egyik őr autóját próbálta épp elvinni a férfi. Értesítették a rendőröket, akik elfogták a tolvajt. Úgy tudjuk, a tettes Csornán lakik, feltehetően ide akart eljutni a meglovasított járművel.

A tettes kihallgatása megtörtént, itt ismerte el, hogy mindkét autó feltörése az ő nevéhez fűződik. De a lakásában házkutatást is végeztek a rendőrök. A férfi tettéért akár 3 év letöltendő börtönbüntetést is kaphat.

HT

-hirdetés- -hirdetés-