A 800 éves múltat ünneplő tavalyi emlékév majdnem 80 városi rendezvényt hozott. Ám idén is több mint hetven városi vagy civil program várja a lakosokat. A nemrég megjelent 2010-es programfüzet eseményeiről, de már a szervezési tennivalókról tárgyalt e héten szerdán a városi civil fórum.

A rendezvények között újdonság például, hogy idén ünnepli fennállásának 45. évét a jánossomorjai fúvószenekar. Ők tavaly elhunyt karnagyuk, Schmidt Márton tiszteletére is koncertet adnak majd. Változás még, hogy a szentpéteri ádventi forgatagot és a Canto Excolo Kamarakórus adventi koncertjét két külön napon rendezik meg, a kórus kérésére.

A rendezvények között több is akad, ami az emlékév miatt született, de idén tovább folytatódik. Ilyen például az örökségtúra és a műemlék-felújító program.

A civil fórumon elhangzott, az idén negyedszer megjelenő programfüzet mára betölti a neki szánt szerepet. Lőrincz György, a Civil Fórum koordinátora elmondta – “A tavalyi évben 79 program került bele a naptárba, ebből 65 a feltüntetett időpontban, módon, helyszínen valósult meg, és csak néhány akadt, ami bizonyos okok miatt másként, máshogy zajlott a feltüntetettekhez képest. Ám csak egyetlen egy volt, ami elmaradt. Azt gondolom ez óriási siker, és az évek alatt ezek a számok egyre jobban és jobban alakulnak.”

HT

-hirdetés- -hirdetés-