Nem múlt el baleset nélkül a hét közepére beköszöntő nagy havazás: A 86-os főúton, az AMB előtti, eddig is balesetveszélyes szakaszon egy oda lekanyarodni szándékozó személyautóba szaladt bele egy kamion. A kilökött autóba egy szembe jövő kamion is belerohant, majd a baleset miatt megálló teherautók is egymásba ütköztek.

Csütörtök délelőtt 11 óra tájban egy Mosonmagyaróvár felől érkező Volkswagen Sharan típusú személyautó akart befordulni az AMB üzemhez, ám a szembeforgalom miatt megálló autóba a mögötte közlekedő kamion beleszaladt. A helyszínelés megállapításai szerint a jánossomorjai kamionvezető nem az útviszonyoknak megfelelő gyorsasággal vezetett a nagy havazás miatt csúszós úton, a rossz látási viszonyok között. Az ütközés kilökte a személyautót a másik sávba, ahol ütközött egy szembe jövő kamionnal is. A Volkswagen az úttest közepére pördült. A szembe jövő lengyel kamion az ütközés helyszíne után nagyjából száz méterre állt le. Az őt követő másik nyerges vontató szintén az út szélére parkolt, ám az ez után érkező negyedik, üres tartálykocsit vontató kamion már nem tudott megállni, az előtte állóba ütközött és keresztben az árokba fúródott.

Személyi sérülés nem történt a balesetben, a mentés azonban még órákig eltartott. A forgalmat jelzi, hogy a munkálatok alatt rövidebb időre teljesen lezárt főúton az AMB és a Bajcsy-Zsilinszky utca torkolata között kereken 50 kamion torlódott fel, személyautó pár akadt csak köztük.

Ugyanebben az időben egy másik baleset is korlátozta a főút forgalmát. Ezzel egy időben a mosonmagyaróvári felüljáró előtt fordult keresztbe egy kamion az úton. A forgalmat itt is korlátozták a mentési munkálatok alatt.

HT

-hirdetés- -hirdetés-