Életmentő volt az Önkormányzat segítsége, közölte Tesch Ferenc elnök, miután a múlt héten napvilágra került, az egyesület szinte teljesen megkapta a kért komoly pótköltségvetési támogatást. Hozzátette, várja az önkormányzat delegáltját a vezetőségbe, hogy jobban belelásson a város a JSE gazdálkodásába.

Utazási és rezsiköltségekkel maradt el a JSE az év végén, erre kellett az 1,6 milliós támogatás, amiből 1,3-at meg is kapott a szervezet – mondta el Televíziónknak Tesch Ferenc elnök. Hozzátette, 2009-ben megemelkedtek a játékvezetői és nevezési díjak, ami csak év közepén jelentkezett az egyesületnél. Ez is megnövelte a költségeket, de kevesebbet is kaptak 2009-ben, mint előző évben. Bár októberben még többlettel zárt az egyesület, az utolsó három hónapban kell kifizetni az utazást, amit nem kalkuláltak be korábban, ezért volt égető a különleges támogatási igény.

Hogy miért csak lassacskán, és nem részletekbe menően sikerült csak beszámolni az önkormányzat felé az éves támogatásokról, az elnök annyit válaszolt: mindannyian elfoglaltak voltak az év utolsó időszakában, mivel nem főállásban tevékenykednek a JSE-nél. Szerintük még így is évek óta nem volt ilyen átlátható az egyesület költségvetése.

Az eset tanuláságként azt jegyezte meg a vezető: rossz a városi támogatási rendszer, mert januárban, a támogatási igény összeállításakor még nem látják az idény költségeit.

Az önkormányzat azon elvárására, hogy átláthatóbbá kell tenni jövőre a JSE működését és gazdálkodását, az elnök közölte: Várják az önkormányzat delegáltját a vezetőségbe.

HT

-hirdetés- -hirdetés-