Minden résztvevő csapat szuper csapat – ez volt a konklúziója a Szupercsapat 2009 nevű helyi sportrendezvénynek. A pénteki díjkiosztón a tanárok vehették át a győztesnek járó kupát és mellé a vándorserleget, amit majd átadnak a 2010-es győztesnek, hiszen a szervezők már tervezgetik is az idei fordulókat.

A tanárok két serleggel térhettek haza, de mind a nyolc csapat kapott oklevelet. Igaz a kosárlabda baráti kört és a kézilabdásokat senki nem képviselte a pénteki díjátadón, ahol Németh Gyula pörkölttel vendégelte meg a csapatok küldötteit, akik a rendezvény első évének sikerére is koccinthattak.
Marton Gábor, a versenysorozat kitalálója és egyik szervezője megköszönte mindenkinek a részvételt, a lelkesedést, és azt, hogy láttak fantáziát a Szupercsapat ötletében.
Jakab Tibor szerint, aki szintén jelentős szerepet vállalt a szervezésben, nagyon jól sikerültek a fordulók, a hibákkal tanulságokkal együtt is. „Azt gondolom, hogy ezt mindenképpen folytatni kell, nem véletlenül találtuk ki a főszervezőkkel együtt, hogy ez egy vándorserleg legyen, már csak azért is, mert egy gyönyörű kupa van, és ezt tovább kell adni jövőre is.” – mondta a JTV-nek. Hozzáfűzte: „Ami a cél volt, hogy a Jánossomorja Sportegyesület öt szakosztályának a sportágait kipróbálják a másik szakosztályok is, ez nagyon jól sikerült.” (Az összességében mintegy nyolcvan embert megmozgató rendezvénysorozatba végül négy sportágat, a focit, a kosárlabdát, a tekét és a kézilabdát sikerült bevonni.) “Nagyon érdekes volt, hogy a focisták milyen bénán kosárlabdáztak, a kosarasok milyen ügyetlenül tekéztek, de ez nagyon jó versenyeket hozott, és azt gondolom, hogy pontosan ezért ez mindenkit egy kicsit inspirált, hogy jövőre jobban összeszedje magát, ezért úgy gondolom, ebben az évben is mindenképp meg kell szerveznünk. További sportágakat, például a baseballt is be szeretnénk venni a versenyekbe, jobban szervezetten, egész évre kiterjedően lebonyolítani a fordulókat, és jobban tájékoztatni a lakosságot, hogy jöjjenek megnézni a meccseket, mert nagyon érdekes versenyek voltak, és nagyon jó küzdelmeket hozott a rendezvénysorozat.” – mondta Jakab Tibor.

Németh László, a tanárcsapat egyik tagja elmondta, bízik benne, hogy lesz folytatás, illetve hogy még több sportág tud bekapcsolódni ebbe a rendezvénysorozatba, és majd előbb-utóbb a közönség is jobban megismeri. “Én nagyon örültem a kezdeményezésnek, mert hozzám mindig közel állt a sport, gyerekkorom óta sportolok, és ezeket a sportágakat is űztem. Annak is örültem, hogy a tanárokból kialakult egy ilyen csapat, amelyik ilyen eredményesen szerepelt. Örülök a többi csapatnak is, ők is nagyon szépen, sportszerűen játszottak, és valóban a játékról szólt ez, valóban arról szólt, hogy érezzük jól magunkat. Külön meglepetés nekem, hogy éppen mi voltunk azok, akik itt a végén az összetettben az első helyezettek lettünk.” – tette hozzá.

Az idei tervek között szerepel, hogy a baseball mellett az úszással és a floorballal is kiegészítik a sportágak sorát. (Utóbbi játék a jégkoronghoz hasonlít, csak korcsolya nélkül, teremben játsszák.) Februárban lesz az idei első megbeszélés, addig kiderül, hogy mely csapatok szeretnének idén is részt venni a küzdelmekben. A szervezők szerint a nyolc meghívott csapat helyett ezúttal elég lenne hat, mert ezzel elkerülhetőek lennének a maratoni hosszúságú fordulók. A kosárlabda baráti kör és a kosárlabda ificsapat például szívesen összeolvadna, mert előfordult hogy problémát okozott nekik, hogy megfelelő létszámban összejöjjenek egy-egy fordulóra. De volt olyan álláspont is a záró találkozón, hogy nem kellene csökkenteni a csapatok számát, hanem igenis rá kell szánni egy egész napot egy-egy fordulóra. Abban azonban mindenki egyetértett, hogy elegendő szakáganként egy csapat. A részletek azonban februárig még körvonalazódnak.

jv

-hirdetés- -hirdetés-