Nagyot menetelt és a döntőkben csak büntetőkkel maradt alul a jánossomorjai Körzeti Általános Iskola II. korcsoportos sulifoci csapata december 28-án egy tatai nemzetközi utánpótlás tornán.

Egyetlen iskolai csapatként indult a fociakadémiák, egyesületi utánpótlás csapatok mezőnyében a jánossomorjai iskola 10-11 éves gárdája a XII. Roneko Karácsonyi Gyermek Labdarúgó Gálán. A 24 csapat közül a Komárnó, Pilisvörösvár és Törökbálint alkotta csoportból tovább is jutottak a fiúk, így a továbbjutásért játszhattak a körmendiekkel, ahol szoros játék után maradtak alul.

– „Az ellenfél a Körmendi Kék Nyuszifül UP volt. A rendes játékidő 0:0-ás eredményt hozott, ezt követően büntető rúgásokkal kaptunk ki. A mutatott játékunk az ellenfelekben is elismerést váltott ki. Így nem jutni a döntőbe balszerencse, de nem szégyen, van tehát okunk a bizakodásra és az örömre. – mondta el Nikházi Árpádedző a torna után.

A napokon át tartó torna már karácsony előtt kezdetét vette, akkor a fiatalabb korosztály tagjai mérkőztek, olyan gárdákkal a soraikban, mint például a debreceni NBI-es bajnok csapata, a Loki Focisuli. A nagyszabású rendezvényt az Imrő Jánosvezette tatabányai IMI Szabadidő és Utánpótlás Sport Egyesület szervezte.

A jánossomorjai gyerekek összes költséget az őszi helyi Jótékonysági Teniszbajnokság támogatásából fedezték.

Csapat: Németh K., Kovács P.,Farkas A.,Tóth Z.,Kajtár B.,Takács B.,Horváth R.,Németh R.,Németh R.,Varga R.
Edző: Nikhazi Á.

HT

-hirdetés- -hirdetés-