A kért 1 millió 600 ezer forint helyett 1 millió 300 ezret juttatott a város a Jánossomorjai Sport Egyesületnek. Mint ismert, a JSE decemberben nyújtotta be pótköltségvetési kérelmét, amit az első két körben nem tartott tárgyalásra érdemesnek a testület. Most, egy pótlás után, mégis segítettek.
Bár a legutóbbi képviselőtestületi ülésen 1,6 milliót kértek az egyesület vezetői, azonban sem azt nem indokolták, mire fordítanák az összeget, sem azt nem tudták kellően igazolni, mire költötték el a már korábban évi támogatásként a várostól megkapott több mint 12 millió forintot. Pedig a városvezetés ezt elvárta tőlük, mielőtt döntenek a segítségről. A testület akkor egy rendkívüli beszámolót kért a vezetőktől, azonban az a találkozó sem hozott eredményt. Számlák helyett csak egy táblázatot kaptak a képviselők, amivel ráadásul maguk az egyesület vezetői is ellentmondásba keveredtek az ülésen.

Történt mindez közvetlenül az ünnepek előtt. Az új év és egy újbóli egyeztetés azonban kedvező döntést hozott a JSE számára: A kért összegnél 300 ezerrel kevesebbet ugyan, de kap segítséget az egyesület. Mint azt Dr. Kurunczi Károly a JTV-nek elmondta, a vezetők legutóbb e-mailben küldték el a hiánypótlást, ami már világosabb volt. Igaz, kisebb homályos foltok most is maradtak, tudtuk meg a polgármestertől, de a kapott anyag már elegendő volt, így tárgyalhattak a fontos segítségről a képviselőtestület tagjai.

Hauptmann Tamás

-hirdetés- -hirdetés-