Felsővezeték szakadt le a széltől a szentpéteri Temető utcában, pénteken este 16 óra tájban. A szikrázó, elszabadult kábel miatt utcákat is lezártak. A javítások miatt órákig áram nélkül maradt Szentpéter nagy része.

A vezeték a péntek kora este érkező viharban szakadt le a széltől. Az áram alatt lévő vezeték sokáig pattogott és szikrázott a temető melletti földön, a Rigó-pata mellett, ezért a kiérkező rendőrök több, ide vezető utcát lezártak, a mosonmagyaróvári és jánossomorjai tűzoltók biztosították a helyszínt az áramszolgáltató szakembereinek kiérkezéséig. A javítások órákon át tartottak, mivel Győrből érkezett speciális darus javító kocsi a hiba lehárítására. Addig a Rákóczi utca és a temető közötti környéket áramtalanították, így órákig nem volt villany a lakásokban, az utcák közvilágítás nélkül maradtak. Az áramszolgáltatás valamivel nyolc óra előtt állt helyre.

A helyi tűzoltók elmondták, ezen a szakaszon már többször előfordult kábelszakadás. A viharos szél a város többi részén is okozott áramszüneteket, a közvilágítás pedig több helyen még most sem állt helyre. Igaz, a közvilágítás kimaradása már a nem túl heves széllökéseknél sem meglepetés Szentpéter jelentős részén, több hónapja. A probléma okára az illetékes szakemberek megkeresésünkre sem tudtak megnyugtató választ adni korábban.
HT
-hirdetés- -hirdetés-