Komolyabb balesetek, gondok nélkül átvészelte Jánossomorja az elmúlt napok szélsőséges időjárását. Kisebb közlekedési balesetek ugyan történtek, ám személyi sérülés nélkül. Az önkormányzat kavics és só keverékével szórta a mellékutakat.

A hétvégén megérkező hideg és nagy havazás nem okozott súlyos gondokat a városban – eddig. Az orvosi ügyeletet egy könnyebb balesethez riasztották, a havon csúszott el kerékpárjával egy – ittas – férfi. A mentőknek és az ügyeletes orvosnak inkább a nehezen járható utak okoztak gondokat. A tűzoltóságot nem riasztották városunkba máig.

A mellékutak tisztítását az önkormányzat dolgozói már a havazás beköszöntével elkezdték. Naponta átlagosan kétszer szórták meg a mellékutakat kavics és só keverékével, egészen ma délutánig.

A belterületi főutak tisztítását a Magyar Közút Zrt. Területi munkatársai végzik. Ők sóval szórták meg az utakat, ám ez csupán mínusz tíz fok felett hatásos. Ez is közrejátszhatott, hogy a Szabadság utca és az Óvoda utca kereszteződésénél kétszer is történt kisebb koccanás hétfőn. Egy alkalommal egy parkoló autóba csúszott bele egy személyautó, másszor pedig két, a főúton haladó autó ütközött össze a kanyarulatban.  – az egyik autós relatív gyorshajtása miatt. Személyi sérülés nem történt.

Máig több helyen dőlt meg a hidegrekord az országban, de a ma éjszaka is hideget hoz, enyhülést csak holnaptól mondanak az előrejelzések. Akkor azonban havazással, akár ónos esővel is érkezhet a gyors melegedés.

HT

-hirdetés- -hirdetés-