Egy őszi első, és egy második hellyel büszkélkedhetnek a szezon feléhez érve a megyei első osztály bajnokságaiban szereplő jánossomorjai labdarúgócsapatok. Nyár eleji éremesőre számítani tehát nem hiú ábránd.

Évek óta nem volt ilyen előkelő helyen felnőtt csapatunk a megyei első osztályban a bajnokság félidejében. A szakvezetés az év elején az első hat hely valamelyikét célozta meg a gárda számára, ám Király József fiai egészen a második helyig tornázták magukat a tabellán. Helyenként látványos, erdményes játékkal hozták a meccseket. Idegenben 5 győzelem mellett egy döntetlen és egy vereség a mérleg, mely a legjobb mutató a megyei első osztályban. Ezeken a találkozókon összesen két gólt kaptunk. Nem hiába nyilatkoztak az ellenfél edzői rendszeresen úgy, hogy a Jánossomorja az egyik legegységesebb csapat a bajnokságban.

A leghátsó vonalban

Király József a szereplésért köszönetet mondott a sok sok segítőnek: – “Hogy jó pályán játszhasson, jó szerelésben, a sikerhez meglegyen minden, ehhez óriási háttérmunka szükséges. Ezt tudják a játékosaim is, tudom én is. Köszönet mindezért az egész városnak, köszönet a szurkolóknak; azoknak az embereknek, akik támogattak minket a háttérből.”

Hazai pályán azért néha hadilábon állt a szerencsével a csapat. Bosszantó egygólos vereségek is tarkították a szezont. A mélypontot három, zsinórban elszenvedett 1-0-ás vereség jelentette. Többen bosszankodtak a listavezető Győrszemere elleni pontosztozkodás miatt is – az ellenfél kilenc játékossal fejezte be a találkozót, mégsem sikerült győzni. Az előkelő helyezés és a kevés kapott gól ennek ellenére bizakodóvá teheti a szurkolókat is, akik tavasszal talán még nagyobb számban jelennek majd meg a hazai és az idegenbeli találkozókon is.

Tesch Ferenc elnök elmondta, az évvégi célkitűzés nem változott: az első hat hely valamelyike. – “Elvárás még, hogy folyamatosan egyre több helyi fiatal kerüljön a csapatba az ifiből, és idővel meghatározó játékossá váljon.”

Legkisebbek

Az utánpótlás a serdülő korcsoportban produkálja a legkiválóbb eredményt, sokan már most biztosak a bajnoki címben, és az óvatosabbak előre számolnak egy dobogós helyezéssel.

– “A serdülőben kiváló szakmai munka folyik. Az iskolából Nikházi Árpád keze alól felkészült, tehetséges gyerekek kerülnek a csapatba, Madarász Tibor pedig egységes csapattá kovácsolja őket.” – mondta az elnök.

Gyengélkedő ifjak

Az ificsapatnak kellett a legtöbb viszontagsággal szembenéznie az ősz során. Több meghatározó játékos eligazolt, új játékosok kerültek a keretbe. A jelentős átalakulás mellett természetes, hogy a tavalyi bajnoki cím megismétléséhez még idő kell. Ráadásul leggólerősebb játékosuk, Tóth Kristóf hosszabb időre kénytelen kihagyni a bajnoki fordulókat, ami erősen látszott a csapat támadójátékán.

Amennyiben mindegyik csapatunk a mostani pozíciójában zárná a bajnokságot, a 2009-2010-es szezon emlékezetes maradna mindenki számára. Kis szerencsével talán még javíthatunk is az őszi helyezéseken az pedig a nagycsapat számára olyan sikert jelentene, amire 11 éve nem volt példa.

Prátser Krisztián

-hirdetés- -hirdetés-