Nemcsak tapsoltak, táncra is perdültek. Még a már évek óta megszokott jó hangulatot is felülmúlta az idei idősek napi városi rendezvény a művelődési házban. Az önkormányzat által rendezett estére közel száznyolcvan helyi idős látogatott el.

Épp tizenötödször rendezték meg idén a hagyományos idősek napi estet városunk nyugdíjasainak, akik pénteken a szórakozást választották az otthonülés helyett. A résztvevők közül többen is elmondták, szeretik ezt a rendezvényt, és hálásak érte az önkormányzatnak.

„Az, hogy ilyenné formálódott Jánossomorja, abban nagy szerepe van az idős, nyugdíjas embereknek, ezért egy évben legalább egyszer megérdemlik, hogy így, összvárosi szinten is ilyen rendezvényt szervezzünk nekik.” – mondta a JTV-nek Lőrincz György, szervező. Hozzátette: “A mai nap is bizonyította, hogy a nyugdíjasok szeretnek szórakozni, mulatni, szeretnek együtt lenni, szeretik jól érezni magukat.”
Igyekszik széppé tenni az idősek életét a helyi nyugdíjasklub is, amelynek vezetője, Egervári Tiborné a rendezvényen elmondta, szívesen látnak bárkit, aki szeretne közéjük tartozni.

A rendezvényre a Körzeti Általános Iskola diákjai készültek műsorral, amely sokszor megnevettette az időseket, de megható pillanatok is akadtak az előadásban. Utánuk a Két Szoknya Egy Nadrág nevű trió lépett színre, operettrészletekkel szórakoztatva a közönséget.

A hangulat azonban a Betli Duo mulatós slágerei alatt hágott a tetőfokára. Az este hátralévő részében már táncolva, énekelve mutatták meg az idősek, hogy bizony nem csak a húszéveseké a világ.

 

-hirdetés- -hirdetés-