A programbeszéd helyett a beszélgetést választotta Gyopáros Alpár a FIDESZ országgyűlési képviselőjelöltje csütörtök esti fórumán. A hozzá intézett kérdések között nem csak a helyi problémák, de a jobboldali pártok közötti versenyhelyzet is felmerült.

– “Ahány település annyi gond, de ugyanannyi érték és tapasztalat is” – mondta a körzet 50 településének bejárásáról Gyopáros Alpár, a FIDESZ MPSZ időközi választáson indított országgyűlési képviselőjelöltje, aki helyi fórumán nyugodt, kulturált hangvétellel szólt a megjelentekhez.

A csornai alpolgármester kampánykörútját Jánossomorjával kezdte. Itt indította el még szeptemberben Jövő Alapítás nevű kezdeményezését, melynek során zászlójára kötötte minden körzeti település szalagját, ezzel is hangsúlyozva az itt élők közösségét, összetartozását, és azt, hogy mindenki képviselője szeretne lenni. Mint a fórumon mondta: – “Vasárnap este a tévé előtt ülők szurkolnak majd nekünk, hogy a megfelelő választ adjuk arra, hogy hogyan képzeljük el a mi közös jövőnket.Az a kérdés, hogy a reményvesztettség, vagy a reményteliség mellett foglalunk állást. Bízom abban, hogy vasárnap a remény üzenetét tolmácsoljuk az országnak. Tavasszal felépítjük az új jövőt, vasárnap letesszük hozzá az első követ.”

Múltidéző

Közel negyvenen várták a művelődési ház kistermébe Gyopáros Alpárt, aki rövid beszédet tartott, összegezve céljait, majd inkább a nézők kérdéseire fektette a hangsúlyt. Szerinte a kormány válságra adott válaszai már-már a bűn kategóriába sorolhatók. – “Nincs ma olyan társadalmi réteg, amit az MSZP-kormány ne csapott volna pofon. Nincs pénz a rendszerben jelenleg, ez igaz, de hogy nem is volt, az nem: A FIDESZ jó helyzetben adta át az államkasszát.” Meg kell állítanunk a szocialisták által végzett rombolást! – bíztatta a híveket a jelölt.

Hangsúlyozta, a maihoz hasonló rossz helyzetben, még sosem volt Magyarország. De szerinte „van megoldás, csak azt nem tudjuk, miért nem alkalmazzák… majd mi alkalmazzuk!” Így hívta fel a jelenlévők figyelmét arra, hogy fontos, hogy elmenjenek szavazni és mellette tegyék le voksukat.

Előkerülő utak

Súlyos problémák várnak megoldásra, ilyen a magyar vállalkozók helyzete a multikkal szemben és a munkanélküliség. De helyben is akadnak további gondok, az egyik legfontosabb a közlekedés. A Hegyeshalom-Csorna közötti vasúti szakasz úgy tűnik, megmenekül egy időre, fogalmazott Gyopáros, de az elkerülőutak története botrányos. Jánossomorja és Bősárkány számára is megígérték az elkerülő felépítését, de a mai napig nem történt érdemi lépés, sőt minden tervből kikerült a szakasz. A csornai elkerülőút is a pártközeli földüzérkedés miatt tolódik, sok változás után most végre a szocialistákhoz közel állók földjeink húzódik – utalt erre a jelölt.

Balra egyet, jobbra egyet

A magyar jobboldalon kialakult versenyhelyzetről szóló kérdésben úgy fogalmazott: Meggyőződése, hogy a JOBBIK előkelő helyet szerez majd a választásokon, még az MSZP-t is veszélyeztetheti, de a FIDESZ-t nem. “Szavazótáborunk gondolkodásmódja nem eltérő, de a JOBBIK mögött nincs program, csupán sarkosan fogalmaz, és ez tetszik azoknak, akik elkeseredettek. Meg tudom érteni ezeket az embereket, de az a radikális szólamsorozat, amit a JOBBIK képvisel, nem vezet sehová. Én nem szeretnék megélni még egy ’56-ot. Az embereknek békére, nyugalomra, biztonságra van szükségük.”

Hauptmann Tamás

-hirdetés- -hirdetés-