Felülvizsgálná a földeket idegen kézbe játszó zsebszerződéseket a JOBBIK Magyarországért Mozgalom. Több más mellett ezért is fellépne megválasztása esetén Takács Krisztián a párt képviselőjelöltje. A mozgalom keddi választási fórumán több mint nyolcvanan vettek részt.

– “Fontos, hogy a Rábaköznek olyan képviselője legyen, aki valóban a helyi emberek problémáit képviseli, és akár egy zsírosabb, pár ezer eurós állás miatt nem megy ki Brüsszelbe. Olyan, aki nem az országos politikában akar működni, hanem a helyi emberekért dolgozni.” – Ez a betöltendő poszttal szembeni elvárása, és a korábbi képviselővel szembeni kritikája is a most 22 éves képviselőjelöltnek. Az ötös számú választókörzet időközi választásán induló fiatalt és a mellette korteskedő Szegedi Csanád JOBBIK-os Európai Parlamenti képviselőt több mint nyolcvan szimpatizáns várta Jánossomorján, a művelődési házban. Igaz, köztük jócskán akadtak Győrből és környékéről érkezettek – így például a Magyar Gárda Wass Albert zászlóalja is bemenetelt a termebe. De helyiek is nagy létszámban vettek részt a fórumon.

A mosonszentmiklósi Takács Krisztián civilben a Károli Gáspár Református Egyetem negyedéves vallástudomány-történelem szakos hallgatója. Bemutatkozó programjában helyben is elmondta, fiatalságát nem tapasztalathiánynak tekinti a politikai pályán. -“A rendszerváltás eddigi politikusai korosztálytól függetlenül voltak koruptak. Úgy gondolom, fontos, hogy végre egy új, fiatal keresztény generáció jusson a parlamentbe, aki mentesült az elmúlt évek korrupciós posványától és az ellopott rendszerváltásban sem volt szerepe.” A jelölt a fórumon elmondta, fontosnak tartja például a földkérdést: Szerinte annak ellenére, hogy a földvédelmi törvény tiltja, zsebszerződésekkel idegenek kezében van a magyar földek jelentős része, például Jánossomorja határában is.

A jelöltet bemutató Szegedi Csanád EP képviselő hozzátette – “Azért fontos számukra ez a választás, mert korábban Kelet-Magyarországon bírt erősebb támogatottsággal a JOBBIK, de most szeretnék ennek ellenkezőjét bebizonyítani. Azt, hogy a JOBBIK kormányzati tényező lehet jövőre.” Mint mondta, céljuk, a kétharmados többség a jobboldalon, ugyanis új alkotmányra van szükség, amihez pedig a Szent Korona Tanhoz kell visszanyúlni.

Szegedi Csanád véleménye szerint a cigánybűnözés létezik, és az egyik legnagyobb probléma, ami már nem csak a keleti országrészt fenyegeti. Mint állítja, a cigányság száma megnégyszereződött Nyugat-Magyarországon az elmúlt években. – „A magyar állam szociális rendszere bűnözésre ösztökéli a cigányság egy, erre hajlamos részét, akik főként 20 ezer forint alatti szabálysértésekkel teszik élhetetlenné a vidéket. A segélyek felszámolása és a csendőrség felállítása visszavenné a gyermeklétszámot és e bűnözést is.” A szimpatizánsok bravózásban törtek ki, amikor Szegedi Kolompár Orbán kijelentését idézte, vagyis azt, hogy a JOBBIK hatalomra jutása esetén elhagynák az országot.

A politikai bűnözés, a korrupció is fontos tényező Magyarországon, ami ellen szintén fel kell lépni, mondta Szegedi Csanád. Úgy véli, a négyes metróból 18 Széchenyi Tervet indíthattunk volna, és az eddig árak kevesebb mint a feléből is lehet autópályát építeni. De a mai vezető politikai rétegben nagyok az összefonódások, az egyik legnagyobb és bántatlanul működő hitelintézet vezetésében egy Fideszes politikus közeli rokona is szerepet kap – hangoztatta a képviselő.

Hauptmann Tamás

-hirdetés- -hirdetés-