Még az oltár mögött is lopott árukat találtak a helyi rendőrök a várbalogi templomban csütörtökön. Az épületben elrejtett rengeteg termék az egyik mosonmagyaróvári szupermarketből származott. A többszázezer forint értékű árucikkekkel egy teherautót is meg lehetne tölteni.

Sikkasztás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az elmúlt héten a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság két személy ellen, miután csütörtökön jánossomorjai rendőrök nagy mennyiségű lopott árut találtak a várbalogi templomban.

Mint a mosonmagyaróvári kapitányság helyettes vezetője, Babos László alezredes a JTV-nek elmondta: Két gyanúsítottat hallgattak ki eddig az ügyben: az egyik német származású áruházlánc mosonmagyaróvári üzletének vezetőjét és annak helyettesét, akik jelenleg szabadlábon védekezhetnek. Az egyik gyanúsítottnak, várbalogi templomszolgaként volt kulcsa az épülethez, ezért használta fel a templomot rejtekhelyként.

Úgy tudjuk, a várbalogi templomban folyó ügyletekről a jánossomorjai rendőrség szerzett információt, akik csütörtökön ellenőrizték is a helyszínt, és megtalálták a nem igazán elrejtett, mint inkább a templomban tárolt termékeket.

Értesüléseink szerint a különféle cikkek egytől egyig a mosonmagyaróvári szupermarketből származtak. A tettesek nem válogattak, szinte minden, az áruházban fellelhető termékből akadt a templomban.

Az egyik motorfűrész például a gyóntatószékből került elő, de a kórusfeljáró, a nem használt padok, fiókok, az oltár mögötti rész és a különböző kiszolgáló helyiségek is tele voltak az üzletből származó holmival. Még horgászbotot, tejes és cigarettás kartonokat, ágymatracot, savanyúságot, drága italokat is találtak közöttük.

A nyomozás tárgyát képezi, hogy mennyi ideje és milyen nagyságrendben, értékben tulajdonítottak el árucikkeket a gyanúsítottak. Ám információink szerint a templomban megtalált áruk értéke eléri a többszázezer forintot. A mennyiséget pedig jelzi, hogy egy fél garázst, vagy egy 7.5 tonnás teherautót is meg lehetne tölteni a templomból elszállított árukkal.

A rendőrség az érintett cég felsőbb vezetésével kapcsolatban áll, és további tanúk kihallgatását tervezi. A tőlük szerzett ismeretek birtokában esetlegesen további gyanúsítottak is látókörbe kerülhetnek, mondta Babos László alezredes.

Várbalognak nincs saját plébánosa, úgy tudjuk, a lelkipásztor Máriakálnokról jár ki a településre vasárnaponként. A templomhoz csak egy-két ember rendelkezik kulccsal.

Hauptmann Tamás – Bazsó Andrea

-hirdetés- -hirdetés-