Véget ért a felkészülési időszak a JSE labdarúgó szakosztályánál. A keret némiképp módosult az előző évhez képest, ennek ellenére az elvárás a tavalyi hetediknél előkelőbb hely megszerzése.

Július 14 óta szerda-szombat heti rendben folytak az edzések, és az elmúlt hetekben edzőmérkőzésekben sem volt hiány. Gól ugyan nem esett a szerdai, Lipót elleni felkészülési mérkőzésen, de harcos, helyenként kemény belépőkkel tarkított játékot láthatott a kilátogató mintegy száz néző. Az NB III-as gárda ellen elért döntetlenből jelentős részt vállalt kapusunk, Bella Kristóf, aki egy sokak által vitatott vendég tizenegyest hárított bravúrosan.

Az NB III-as SVSE csapatát 5-0-ra, a megyei II. osztályú Rajkát és Kónyt 3-0-ra, a Csorna együttesét pedig 1-0 arányban verte csapatunk. Az NB III-as csapatok közül a lipótiak mellett Biatorbággyal is döntetlenre végződött az összecsapás (3-3).

Az eredményeket és az elvégzett munkát értékelve Király József vezetőedző elégedetten nyilatkozott. Bár nagyon sajnálja a távozókat (Bagoly TamásMosonszolnokon folytatja, Mátyás Zoltán abbahagyta a játékot, Simon Balázs és Pint Tamás is eligazolt), úgy érzi, a csapat gerincét alkotó játékosokat sikerült megtartani, az érkezők pedig további erősítést jelenthetnek, főleg elöl. (Némedi Róbert Károlyházáról érkezett, visszatért a korábban a JSE színeiben Szabad Föld Kupa győztes Szalka Ferenc, Mosonmagyaróvárról pedig a szintén jánossomorjai Winter Gábor került hozzánk, kölcsönbe). – „Nagyon fontos, hogy már az első meccseket is hozzuk, és ne ragadjunk be a bajnoki rajtnál úgy, mint tavaly” – fogalmazott Király József.

Hogy sikerül-e megfelelni az elvárásoknak, tíz hónap múlva kiderül. A megyei első osztályú labdarúgó bajnokság augusztus 15-én kezdődik, az első fordulóban a JSE a Nagyszentjános gárdáját fogadja.

Prátser Krisztián

-hirdetés- -hirdetés-