Megvédte bajnoki címét Fördős Máté, az előző hétvégén Szegeden rendezett országos evezős bajnokságon. A jánossomorjai fiú összesen majd 5 kilométert húzott le, mikor a nála idősebb 14 évesek versenyén elájult, majd mentő szállította a szegedi gyerekklinikára. Itt első körben szívbillentyű-problémát állapítottak meg nála. Biztosat csak teljes kivizsgálás után mondhatnak, versenyengedélyét azonban már ott bevonták tőle. Testvére, Fördős Bence kilencedikként ért célba.

Jól indult az előző hétvégén, Szegeden rendezett országos evezős bajnokság a jánossomorjai Fördős Máté számára. Saját korosztályában első helyen ért célba, megvédve ezzel bajnoki címét. A tizenhárom éves fiú, miután 3 futamban, az elő- és középdöntő, illetve a döntő folyamán négy és fél kilométert húzott le a 37 fokos kánikulában, a 14 évesek versenyén is elindult. Itt azonban rosszul lett, elájult, majd mentő szállította a szegedi gyermekklinikára. Tüdőröntgen, EKG és szívultrahang után az ottani orvosok szívbillentyű problémát diagnosztizáltak nála, a fiúnak azonban terheléses vizsgálaton kell átesnie, hogy ezt biztosan lehessen állítani. Versenyengedélyét azonnal bevonták a kétszeres országos bajnok fiúnak, aki így az ezen a hétvégén rendezett Óvár-kupán már nem indulhatott.

Testvére, Fördős Bence kilencedikként ért célba, saját korosztályában ez a dobogós harmadik helyezést jelentette számára, a ’93/’94-es születésűek ugyanis egy mezőnyben indulnak, Bence a fiatalabbak közé tartozott. Bár nem teljesen elégedett a helyezésével, az eredményhez hozzá tartozik, hogy míg az első futamot kánikulában húzta, a másodikat már viharos szélben, mindezt annak tudatában, hogy testvérét kórházba szállították. A fiú célja továbbra is a jövő évi Ifjúsági Európa Bajnokságon való sikeres szereplés.
H.E.
-hirdetés- -hirdetés-