A rossz idő ellenére az eddigi legsikeresebb koncertjeként könyvelheti el a Nyári Esték programsorozat harmadik állomását: Greznár Zoltánt és cigányzenekarát szombat éjjel 11-ig nem engedték haza a nézők.

Bár a rossz idő a millenniumi parkba meghirdetett koncertet ismét a művelődési ház kistermébe zavarta, az érdeklődőket nem ijesztette el. Sőt, pótszékekre is szükség volt: Több mint ötvenen jöttek el Greznár Zoltán és bandája koncertjére.

A zenekar a nagy múltú rábaközi és a szanyi cigányzene szinte utolsó, de legnevesebb képviselője. Nem csak a Rábaközből, de az egész országból kapnak meghívásokat, gyakran megfordulnak külföldön is. A banda tagjai egyenként is kiváló zenészek, amit be is bizonyítottak viharos tapsokkal megköszönt muzsikájukkal. Most maratoni koncerttel kedveskedtek a szép számú jánossomorjai érdeklődőnek.

Az előadás elején a komolyzenei művektől a sirtakiig hallhattunk ismerős dallamokat, a koncert második felében inkább a népdaloké, magyar nótáké volt a főszerep. A közönség nagy része együtt énekelte a dalokat a zenével, nótákat kértek, sőt, voltak, akik táncra is perdültek a rábaközi dallamokra.

A jubileumi emlékév keretében indult Nyári Esték célja, hogy változatos stílusú zenét mutasson be a jánossomorjaiaknak: Ennek szellemében augusztusban klasszikus koncertet hallhatunk, remélhetőleg már a tervezett helyszínen.

HT

-hirdetés- -hirdetés-