Két, szinte egy időben keletkezett tűzesethez is szirénáztak a tűzoltók vasárnap délután Jánossomorja környékén. Először a hulladékdepónián lobbantak fel a lángok, ahová csornai, mosonmagyaróvári és jánossomorjai tűzoltókat is riasztottak. Majd az oltás közben hívták az egyik tűzoltóautót Újrónafőre, ahol egy személygépkocsi gyulladt meg és égett ki. Személyi sérülés sehol nem történt.

Nagy területen gyulladt meg a hulladékdepónia Jánossomorján, ám a tűzoltók hamar megfékezték a lángokat. Fél három táján érkezett a riasztás a Rekultív Kft. jánossomorjai lerakójához, ahová a tűzoltók a veszélyesség miatt nagy erőkkel vonultak fel: Mosonmagyaróvárról két, Csornáról és Jánossomorjáról egy-egy szerkocsi érkezett a helyszínre. A valószínűleg egy felizzott üveg miatt nagyobb, közel 50×50 méteres területen lángra kapott hulladékdombot gyorsan elárasztották vízzel a tűzoltók, miközben két hulladékrakodó földet kotort a tűzre.

Egy mosonmagyaróvári kocsit azonban az oltás közben riasztottak a szomszédos Újrónafőre, ahol egy szlovák rendszámú, Skoda Fabia típusú személygépkocsi gyulladt ki, a főtér közelében, a nyílt utcán. A motortérben keletkező lángok kisebb robbanást is okoztak, majd az autó másodpercek alatt lángba borult. A szomszéd házból kerti locsolóval próbálták megfékezni a tüzet, hiába. A kiérkező tűzoltók azonban hamar eloltották a járművet, ami addigra teljesen kiégett. Mint az autó tulajdonosa elmondta, az jármű veszélyjelző lámpája kigyulladt, így utastársával kiugrottak a járműből, ami hamarosan kigyulladt. Feltételezései szerint – mivel a földekről érkeztek a faluba – szalma vagy más gyúlékony anyag kerülhetett a motor közelébe, és az kaphatott lángra. Az autó mellett az utasok iratai, pénztárcája is a tűz martaléka lett, személyi sérülés nem történt.

HT

-hirdetés- -hirdetés-