Először szervezett egész napos családi programot az AMB Components Hungary dolgozóinak és hozzátartozóiknak. A hétvégi rendezvényt a nehéz gazdasági helyzet mellett is szükségesnek tartotta a vezetőség a közösségépítés érdekében. Azt mondják, fontos, hogy a dolgozók jól érezzék magukat a munkahelyükön.

A munka helyett egy napig a szórakozásé volt a főszerep az AMB Components Hungary jánossomorjai üzemében, július 11-én, szombaton. Az asztalokat, melyeknél hétköznap az autók műszerfalán lévő különböző műszerek műanyag elemeit szerelik össze, most a látogatók vették birtokba. Egyedi kulcstartók készültek például a munkagépeken, de tablókon is találkozhattunk a dolgozókkal és maketten, madártávlatból is bejárhattuk az üzemet.

Az üzemlátogatás mellett az udvaron a bábszínháztól kezdve az íjászbemutatóig mindenki megtalálhatta az őt érdeklő programot. Nagy ovációval ünnepelték egymást és magukat a különböző sportversenyeken diadalmaskodó csapatok is. Akinek pedig nem a sport, hanem mondjuk a hot-dog evés az erőssége, az sem maradt jutalom nélkül a vetélkedők során. De vicces szakmai vetélkedőn is összemérhették tudásukat a dolgozók, volt például hibakeresési verseny a különböző termékek már selejtes darabjain.

„E nap értelme az, hogy összehozzuk a családot, bemutassuk nekik a munkahelyünket, és nem utolsó sorban csapatépítő jellege is van, hogy hatékonyabban tudjunk együtt dolgozni a mindennapok folyamán. – mondta el Horváth Károly, minőségbiztosítási vezető.”

Mint Vida János igazgató elmondta, épp a válság nehéz hónapjaiban, a megszorítások után volt különösen fontos a kedélyjavító céllal megrendezett családi nap, azért, hogy a dolgozók jól érezzék magukat a munkahelyükön.

Tóth Hajnalka, személyügyi referens elmondta: „Mindenki tudja, hogy gazdasági válság miatt nincs könnyű helyzetben egyetlen gyár sem. A dolgozóink többsége pedig ebben a helyzetben is maximálist nyújt, annak ellenére, hogy sokszor nem tudunk olyan juttatást adni a munkájukért, amit szeretnénk. Ezzel a nappal szeretnénk megköszönni nekik is és a családtagjaiknak is az elmúlt féléves kemény munkát ebben a nehéz időszakban.”

A gyár 2006 decemberében alakult. A válság előtt még több mint négyszázan dolgoztak az üzemben, most 348 munkatárs dolgozik itt. Legutoljára 2003-ban rendeztek nyílt napot a gyárban.

Jakab Viktória – Hauptmann Tamás

-hirdetés- -hirdetés-