Önkritikusnak és reálisnak találta a képviselő-testület Nemes Csaba, a Kulturális, Oktatási és Sportbizottság elnökének beszámolóját a bizottság előző évi munkájáról. Az átlagosnál jóval rövidebb, szerdai képviselő-testületi ülésen emellett napirendre került a kistérségi társulás ügye, szintén kritikákkal.

„Szorosabb kapcsolatra van szükség az oktatási intézményekkel, művelődési házzal, zeneiskolával, civil szervezetekkel, ifjúsági klubokkal…” – szerepel Nemes Csaba beszámolójában. Elmondása szerint nem elégedetlen a Kulturális, Oktatási és Sportbizottság munkájával, a jövőben azonban aktívabban részt kívánnak venni a civil szervezetek segítésében, rendezvények létrejöttében, legyen szó erkölcsi vagy anyagi támogatásról.


Kisebb gondunk is nagyobb 

A szerda délután tartott képviselőtestületi ülésen napirendre került a Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulás működéséről szóló beszámoló, mellyel kapcsolatban felmerült, hogy a helyi lakosok keveset tudnak a Társulás működéséről és céljairól. Lőrincz György kezdeményezésére a képviselőtestület lépést tesznek ennek javítása érdekében. Szóba került a szúnyoggyérítés kérdése illetve problémája. Luka János képviselő hangot adott azon aggályainak, miszerint a Mosoni-síkság önkormányzatai kisebbségben, és ezzel együtt hátrányban vannak a Szigetközi településekhez képest. Idén a társulástól ezek a települések, köztük Jánossomorja, nem kaptak támogatást szúnyogirtásra, így azt saját költségvetésükből kell fedezniük.


Betetőznék

A Jánossomorja Sport Egyesület kérelemmel fordult az Önkormányzathoz, anyagi támogatást remélve a sportlétesítmény tetőjének cseréjéhez, az öltözők ugyanis rendszeresen beáznak, már nem csak a nagyobb esőzések alkalmával. A vezetőség arra hivatkozott, saját költségvetéséből nem tudja finanszírozni a 3,5-4 milliós beruházást, mely összeget egy általuk felkért szakértő állapított meg. Nemes Csaba hangot adott véleményének, miszerint ha lehetséges, inkább a jelenlegi tető javításában kellene gondolkozni, hiszen most a költségvetésből nem futja ekkora beruházásra. A képviselőtestület végül Szabó Rudolfot bízta meg árajánlatok és szakmai vélemény kikérésével, a döntést az augusztusi ülésre halasztották.

A testület egyhangú szavazással Göblyösné Debreczeni Zitát választotta az Idősek Klubjának intézményvezetőjéül a következő fél évre is.

Harasztos Emese

-hirdetés- -hirdetés-