Nem érte el az év elején kitűzött célt a JSE felnőtt labdarúgó-csapata: az első hat helyek egyike helyett hetedik lett. A gárda háza táján azonban optimizmus uralkodik, egységesülni és összehangolódni látszik a keret, ami reményt ad a jövőre.

Hogy mennyire sok pont csúszott ki JSE markából azt jól mutatja, hogy a jelenlegi bajnok Győrszemere az őszi fordulásnál csak pár ponttal állt felettünk – mondja Király József edző. Ezt elsősorban a 19 fős kezdőkeret évközbeni lecsökkenésével és a kezdeti, rossz helyzetkihasználással magyarázza vezetés.

Nagy Ferenc szakosztályvezető úgy érzi, bár a hatodik hely volt valóban kitűzve, a harmadik helyen kellett volna zárnia a csapatnak a látottak alapján. „Az utolsó hat-hét meccsen amilyen helyzetekből amilyen gólokat rúgtunk…, nos, a vesztes meccseken sem voltak kisebb helyzeteink, amiket nem tudtunk értékesíteni.
Nem tört a mécses
A hangulat azonban nem rossz az utolsó meccseiket valóban gólzáporosan befejező csapatnál. Király edző hangsúlyozta: „Ezt a csapatot mindenféleképpen együtt kellene tartani. Hiszen mára kialakult egy olyan közösség, akik nem csak átutazónak érzik magukat Jánossomorja városában és a csapatban, hanem a magukénak érzik a környezetet. Ez pedig tapintható a vezetők, szurkolók számára is: érzik, hogy ilyen csapat van kialakulóban.”
Mindenki bízik benne tehát, hogy a csapat együtt tartása meghozza a várt élmezőnybeli helyezést. Bár Király József felajánlotta a vezetőségnek, hogy lemond, mivel nem érték el a célt, de a vezetőség továbbra is bízik az edzőben. Akinek ráadásul még tervei és bizonyítanivalója is akad Jánossomorján, és, mint mondta, jól érzi magát. Az őszi idénykezdésre tehát Király Józsefé a kispad, mint reméli, minél kevesebb változással a sorokban.
Az utánpótlás
A sikert és a jövőbe vetett hitet a fiatalok hozták meg: A serdülő a középmezőnyben zárt tavaly, ám most első helyen végeztek, nem elhanyagolható, hogy felduzzasztott létszámmal. Ez az ifire szintén elmondható, sőt több játékos már a nagyok keretében is szerepelhetett. A szakvezető ezért elégedett az évvel, ráadásul, mint mondja, az utánpótlás hosszútávon biztosítottnak látszik, az utánpótlás 30 százaléka a környező falvakból jár edzésre, a többi pedig helyi fiatal.
A JSE U19-es csapata, mint arról már beszámoltunk, a Nyúl elleni győztes meccse után vehette át a bajnoki kupát. Az érmekért nagyot meneteltek: 22 győzelemmel, 6 döntetlennel, 1 vereséggel zárták az évet, sőt, több mérkőzést hátrányból sikerült megfordítaniuk. A gólkirályi címért is az utolsó pillanatig versenyben volt a jánossomorjai Tóth Kristóf. Ő a sikerről azt mondja: Az év elején még nem voltunk annyira egységesek, azért nem sikerült hoznunk a meccseket, de ahogy teltek a meccsek egyre jobban összekovácsolódtunk, és sikerült hozni a kötelezőket is, ami nagyon fontos.
A szemlélet
Egy fiatalnak nagyon nagy lökést adhat a továbbiakban ez a bajnoki cím, az edző azonban nem csak a díjat tartotta fontosnak. Zalka Péter elmondta, nagyon-nagyon szép, hogy bajnok lett egy csapat, de utánpótlás csapatoknál, ifjúsági csapatoknál nem szabad táblázatban meg helyezésben gondolkodni. „Azt kell megnézni hogy hány ember tud majd a felnőtt csapatban szerepelni.”
Ilyenre már tavasszal is volt sikeres példa a nagyok között, de a jövőben hat-hét ifista fokozatosan beépíthető majd a felnőttek közé, mondta az edző, aki egy éve vette át a csapatot. Ezért hozzá is tette, a játékosok kiváló alapokat kaptak korábbi mestereiktől, segítőiktől, ez is része a győzelemnek, ezért nekik is köszönet jár a munkáért.

HT

-hirdetés- -hirdetés-