512 általános iskolása volt Jánossomorjának a 2008/2009-es tanévben. A körzeti iskola mindkét helyi tagintézményében szerdán kezdődött a nyári szünet.

Lehet-e osztályzatokban mérni az emberséget, a viselkedéskultúrát, vagy akár az erőfeszítést – tette fel a kérdést Bella Zsolt, a Körzeti Általános Iskola igazgatója szerdán, a központi iskola tanévzáró ünnepségén, utalva arra, hogy a most kiosztott év végi bizonyítványokon kívül más értékeket is igyekezett átadni az iskola a diákjainak a tanév során.

Bár az utolsó tanítási nap pénteken volt, szerdán este hat órakor tartották az évzáró ünnepséget a szentjánosi és a szentpéteri iskolában is. Jánoson 358, Péteren 154 diák fejezte be a tanévet, összesen 25 osztályban.
A központi iskolában idén először együtt tartotta évzáró ünnepélyét az alsó és a felső tagozat. Énekkel búcsúzott a “szürke iskolától” a két negyedik osztály, akik szeptembertől felsősök lesznek, a legjobb tanulók pedig a bizonyítványon kívül jutalomkönyvvel térhettek haza. A szürke iskola főutcai főbejárata fölé idén egy régóta tervezett Tiffany-technikával készült üvegdísz került, amely Jakab Áronmunkája, neki is az évzárón mondott köszönetet az iskola az ajándékért.

Péteren az iskolán kívül a Német Nemezetiségi Önkormányzat nevében Wennesz József is jutalmazta a kiemelkedő tanulmányi eredménnyel büszkélkedő diákokat, és a két nyolcadikost, akik német alapfokú szóbeli nyelvvizsgát tettek. A negyedikesek itt is kis műsorral búcsúztak az alsó tagozattól.

jakabviktoria

 

-hirdetés- -hirdetés-