24 nyolcadikos ballagott el a Klafszky-iskolából. A szombati ünnepség bensőséges pillanataiból a tanárok és a nyolcadikos osztály is énekekkel vette ki a részét. A Jánossomorja Kiváló Tanulója díjat idén Kelemen Erik kapta.

Egy nyolcadik osztályt búcsúztatott a körzeti iskola szentpéteri tagintézménye szombaton. Az iskolától Cser Csaba kiemelkedő szorgalmáért, Jakab Patrik pedig közösségi munkájáért kapott könyvjutalmat. Három jótanulónak, Jakab Patriknak, Takács Kristófnak és Kelemen EriknekWennesz József Károly az iskola alapítványa nevében adott át oklevelet. Kelemen Eriknek ítélte az önkormányzat a tavaly alapított Jánossomorja Kiváló Tanulója díjat, amelyet tavaly a szentjánosi iskola egyik nyolcadikosa, Tóth Babett vehetett át. Erik tanulmányi eredményei mellett kiemelkedő közösségteremtő munkájával érdemelte ki a jutalmat. Dr. Kurunczi Károly polgármester a díj átadásakor méltatta Erik népszerűsége ellenére is szerény egyéniségét.
Jutalomkönyvet vehetett át a polgármestertől Németh Barbara és Takács Kristóf is diákönkormányzati munkájukért.

Kiváló tanulmányi eredményei miatt jutalomkönyvvel búcsúzott az intézmény a nyolcadikosok mellett egy hatodikostól, Szakács Enikőtől is, aki szeptembertől Mosonmagyaróváron, hatosztályos gimnáziumban folytatja tanulmányait.
Péteren a ballagók az ünnepség keretében átadták az iskola zászlóját a hetedikeseknek, és minden tanáruktól egyenként egy-egy szál virággal búcsúztak.
A szülői munkaközösség két tagjának – akik nyolcadikos gyerekeikkel együtt szintén elhagyják az iskolát – virággal köszönték meg munkáját.
Osztályfőnökük, Prátser Krisztián vezetésével dallal készültek az ünnepségre a nyolcadikosok, és néhány tanár is.

Az alapítvány elnöke mellett ott volt az ünnepségen a szülői szervezet vezetője, és a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke is, akinek a kirándulásokhoz nyújtott anyagi támogatást köszönte meg az iskola.
jakabviktoria

-hirdetés- -hirdetés-