Ha nem is vének, de az általános iskola legidősebbjei, a nyolcadikosok vettek tegnap búcsút Szentjánoson első iskolájuktól. 53 ballagót indított útjára idén az intézmény.

Az utolsó olyan évfolyam hagyta el a szentjánosi iskolát, amely három osztályból állt, jövőre már csak kettőt búcsúztatnak. (A mostani hetedikesek 44-en vannak.) A ballagók közül 15 diák folytatja tanulmányait gimnáziumban, 19-et vettek fel szakközépiskolába, és húszan járnak szeptembertől szakmukásképző iskolába.
Tizenkét nyolcadikos volt nyelvizsgázni idén, közülük hatan még várják az eredményt, a másik hat sikeres vizsgázónak dr. Kurunczi Károly polgármester jutalmat adott át a ballagáson: középfokú C típusú (írásbeli és szóbeli) nyelvvizsgát tett németből Gősi Zsolt. Ő ráadásul az előkelő 18. helyezést érte el nemrég az országos németversenyen is. Középfokú szóbelit szerzett németből György-Jakab Petra. Négyen pedig angol alapfokúval büszkélkedhetnek: Pálmai Viktóriának a szóbelije van meg, Lackner LauránakSamu Fanninak és Varga Dánielnek az írásbelije és a szóbelije is.
Rajtuk kívül sokan kaptak az iskolától jutalomkönyvet kitűnő tanulmányi, közösségi, vagy sportban elért eredményeikért.
jakabviktoria

-hirdetés- -hirdetés-