A város is elbúcsúzott a végzős nyolcadikasoktól, még a hétvégi ballagások előtt. A jókívánságok mellett szimbolikusan egy-egy tollal bocsátotta útjára Jánossomorja a kirepülő diákokat.

Csütörtök délelőtt a művelődési ház nagytermében köszöntötte Dr. Kurunczi Károlypolgármester és Póczáné dr. Kovács Zsuzsannajegyző a négy nyolcadikas osztály diákjait az önkormányzat és a hivatal nevében. A diákok is megköszönték, az évek során kapott támogatást, és megköszönték a biztonság érzését is, amit a város segítsége nyújtott számukra, mind a tanulást, mind az élet mindennapjait tekintve.

Az ünnepségen több tanulót is személy szerint emeltek ki, tanulmányi, vagy közösségi munkájáért.

Az évek óta szokásos köszöntésre idén kivételesen a művelődési házban került sor, a hivatal épületének épp folyó átalakítása miatt. Már a kilencvenes évek közepétől hagyomány, hogy a város külön búcsúztatja el a végzősöket. Ilyenkor mindig egy kis ajándékkal is fogadja őket: idén a sütemény és szendvicsek mellé toll várta a nyolcadikosokat, városi címerrel díszített tokkal. Mint a polgármester fogalmazott, azért, hogy életük most elébük álló, komoly megmérettetéseihez segítség legyen.

HT

 

-hirdetés- -hirdetés-