Madarak, cicák, mesefigurák, sőt, még régi falubeli utcaképek is. Ötletes, technikás munkákkal álltak a helyi közönség elé az általános iskola rajzszakkörös diákjai. A szerda este nyílt tárlaton közel ötven néző szemlélhette meg az alkotásokat.

23 diák egy éven át készült munkáit állította ki az iskola rajzszakköre a művelődési ház galériájában, Színes Világ címmel. A tárlatot megnyitó Kóbor Attila szakkörvezető rajztanár elmondta, idén mindenki egy szabadon választott témakörben alkotott, ám ebben több technikát ki kellett próbálnia. Így szinte mindenkinél láthatunk szénnel, pasztellel, temperával és vízfestékkel készült képeket is. A szakkörvezető hozzátette, a szabad témaválasztás elindította a gyerekek kreativitását és változatos munkákat eredményezett.

A megnyitót az Alapfokú Művészeti Iskola diákjai tették még színesebbé: Pethő Benjamin tenorkürtön és Majlinger Adrián xilofonon játszottak. A kiállításhoz a szakkörvezető megköszönte az önkormányzat, a művelődési ház és az iskola támogatását is.

A tárlatot június 15-ig láthatják a művelődési ház nyitva tartási idejében.

HT

-hirdetés- -hirdetés-