Ismeretlen pályán is bizonyíthatnak négy különböző labdajáték csapatai a Szupercsapat 2009 elnevezésű új, helyi sportrendezvényen. A négyfordulós versenysorozatban ugyanis nemcsak a saját sportágukban, hanem a három másikban is ki kell próbálniuk magukat. Szombaton startolt a rendezvény a kosárlabda fordulóval.

Gyűrűbe kellett találnia szombaton annak is, aki eddig a kapuhoz szokott. A legjobban talán a tekések fáradtak el a nap végére, de azt mondták, a következő fordulókra már jobb kondiban lesznek.
A meghívott csapatok között a JSE három szakosztálya képviselteti magát: a focisták, a tekések, és kosárlabda ificsapat, rajtuk kívül a női kézilabdások, az iskola tanári kara, a Balassi Bálint Ifjúsági Klub és a kosárlabda baráti kör elnevezésű formáció mellett a népes Németh család is kiállított egy csapatot. Ez a nyolc gárda mérkőzik meg egymással mind a négy fordulóban, amik így egy-egy szombati nap folyamán lebonyolíthatóak. A Szupercsapat az lesz közülük, amelyik mind a négy sportágban jól teljesít.
A rendezvény civil kezdeményezésre jött létre, elsősorban azzal a céllal, hogy közösségi, sportos szórakozási lehetőséget teremtsen, és hogy a különböző csapatok jobban megismerjék egymást és egymás sportágát.

Az aktuális fordulót mindig az adott sportág csapata szervezi, méghozzá úgy, hogy a saját sportágában valamilyen előnyt ad a többieknek. Így például a kosárfordulóban mindenki, aki nem kosárlabdázó, eggyel több pontot kapott minden találatért, mint a kosarasok (vagyis a mezőnykosárért hármat, a hárompontosért négyet), a női játékosok kosara pedig dupla pontot ért (a mezőnykosár négyet, a hárompontos hatot). A kétszer tízperces meccsek két helyszínen, a sportcsarnokban és az iskolaudvaron zajlottak egy időben. A két csoportban bonyolított körmérkőzések, majd a helyosztók után a kosárlabda baráti kör és a tanár csapat játszotta a döntőt az első helyért, amelyen utóbbiak diadalmaskodtak. A harmadik helyezett az ifjúsági kosárlabda csapat lett. A további sorrend: Németh család, ifjúsági klub, tekések, focisták és végül a kézisek.
A következő állomás a foci lesz, június 20-án, aztán augusztusban tekében, szeptemberben pedig kézilabdában kell villantaniuk a csapatoknak.

jakabviktoria

A rendezvény weboldala: http://szupercsapat.eoldal.hu

-hirdetés- -hirdetés-