Egy tölgyfát hoztak ajándékba az illingeniek Jánossomorja polgárainak, városunk nyolcszáz éves jubileumára. Négytagú német küldöttség – az ottani polgármesterrel az élén – adta át szombaton a hasonló létszámban megjelent jánossomorjai civileknek a facsemetét, amely az illingeni erdőből származik.

A Lókert melletti, új szabadidőparkban ültették el szombat este az illingeniek és a jánossomorjaiak közösen a kis kocsányos tölgy csemetét, amely egyelőre alig egy méter magas, de Harald Eiberger, illingeni polgármester, mint mondta, reméli, hogy a jó magyar földben majd megerősödik, ahogy a két település lakói közti barátság is, amelyet szimbolizálni szeretnének vele.

Jánossomorja önkormányzata márciusban úgy döntött, a két település közti távolság illetve anyagi okok miatt visszautasítja Illingen ajánlatát, és nem köt testvértelepülési egyezményt a Baden-Württemberg tartományban, Stuttgart közelében lévő községgel. Civil szervezeteinkkel viszont szeretnék tovább ápolni az illingeniek a két éve kezdődött barátságokat, ezért kaptuk tőlük ajándékba a fát is.

jakabviktoria

 

-hirdetés- -hirdetés-