Két versenyszámban is indult a vasárnapi, Koroncón rendezett díjugrató versenyen Fazekas Csilla. A tizenhat éves jánossomorjai gimnazista három éve versenyez a JSE lovas-szakosztályának színeiben. Városunkban ő a sportág egyetlen versenyszerűen lovagló képviselője.

Fazekas Csilla az egyetlen jánossomorjai induló a díjugrató versenyeken. Voltak többen is a lovasszakosztály három évvel ezelőtti indulásakor, négyüknek volt versenyzésre jogosító licensze is, a dolog kerékkötője az volt, hogy nem minden ló alkalamas a díjugratásra. A jó versenyló pedig nem olcsó mulatság. Csilla lova, Pearl, egy hétéves, sötétpej kanca (gyöngyöt jelent a neve), nem a sajátja, de március óta vele edz egy mosonmagyaróvári lovasiskolában, Grundtner Gábor edző vezetésével, és vele versenyez. A saját lova ugyanis jól tud ugyan ugrani, csak nem nagyon szeret, vagyis az akadályok előtt sokszor megtorpan. Pearllel pedig idén már ez a harmadik versenyük. A költségeket a család állja, a sportegyesülettől nem kérnek pénzt az egyversenyzős szakosztály működésére.
Csilla egyébként hatéves kora óta lovagol, veresenyszerűen három éve. Azt mondja, az izgalmat szereti a versenyekben, azokat a pillanatokat, amikor a lóval közösen nekirugaszkodnak egy-egy akadálynak. Komolyan gondolja a lovaglást, később is ezzel szeretne foglalkozni.

A vasárnapi, koroncói Cavaletti Lovasklub Díjugrató versenye megyei bajnoki forduló volt. Itt az első versenyszám csak a bemelegítés a kezdő kategóriában, itt Csilla egyszer eltévesztette az irányt, mert nem járta be előzőleg a pályát, így végülis csak figyelmetlenségből nem sikerült hibapont nélkül teljesíteni a feladatot. A második kategória már valamivel nehezebb, mert magasabbak az akadályok, és a stílust is pontozzák a bírók, tehát például a lovas tartását, vagy a ló és a lovas összeszokottságát. Erre Csilla az egyik legmagasabb pontszámot kapta a hétfős ifjúsági mezőnyből, de egy akadályrudat levert a ló, így összességében a negyedik legjobb pontszámot kapták. A kilenc akadályból álló pályát alig egy perc alatt kellett teljesíteniük a versenyzőknek.

A legközelebbi hasonló megmértettetés két hét múlva a fertődi Kastély Kupa lesz.

 

-hirdetés- -hirdetés-