Jó dolgunk volt megint a munka ünnepén: ingyenpörkölt, ingyenvirsli, hip-hop és néptánc, operett és fúvószene, na meg Josh és Jutta, és a Váradi Roma Café. Meg tűzijáték, és hajnalig tartó buli. Aki akarta, akár reggeltől estig jól érezhette magát a sportpályán.

Volt, akit csemetéje fellépése csalt ki a helyi majálisra pénteken, és volt aki a “koncertsátorban” nem is járt, csak a sörpadoknál beszélgetett egész nap a rég nem látott ismerősökkel, hiszen ilyenkor mindenki mindenkivel összefut.
Az esti sztárvendégek mellett nem volt hiány a nap folyamán a nagyon is megszokott fellépőkből: Cintia Wellness Club és a cintiásokhoz hasonló stílust képviselő, de a fellépő gyerekek szüleit mindenképp a padokhoz szögező Moonwalker és Pulzus tánccsoportok. Volt nyugdíjas énekkar, és persze a fúvósok, akik ezúttal is korán keltek: hattól már fújták az ébresztőt a város több pontján, plusz délután egyórás koncertet adtak. Visszatérő vendégek – és szintén nem csak a majálisainkon – a Győri Nemzeti Színház operettslágereket éneklő művészei is, ezúttal Csikó Teodóraés Takács Zoltán voltak soron. Az Alapfokú Művészeti Iskola műsorából kivették a részüket a zenész- és a táncospalánták is. A Tititá Néptánc Együttes eddigi pályafutása leghosszabb műsorában bemutatta eddigi legnehezebb koreográfiáját, a moldvai táncokat is.
A gyerekek az interaktív bohócműsorban és a különböző légvárakban és pörgő-forgó extrém játékokban találták meg a nekik való szórakozást. De festhettek maguknak pólót is Glázer-Kozma Edittel, vagy kérhettek arcfestést Harasztos Lucától.
“A cél, hogy a jánossomorjai polgárok maradjanak itt, ne kelljen elmenniük máshova programot keresni.” – mondta dr. Kurunczi Károly polgármester a majálisról.

Az ebédről idén is a tizenkét pörköltfőző brigád gondoskodott: a Grubics Kft., Kármentő Egyesület a Tititá Néptánc Együttessel és a kutyabarátokkal kiegészülve, az Erdős Beton Kft., a Balassi Bálint Ifjúsági Klub, a Cézár borozó, a Polgárőr Egyesület, a Winkler Transport Kft., az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Lánglovagok fedőnevű alakulata, a Szemes Művek, a nyugdíjasklub, a Nincs 1 Vasunk SE nevű csapat és a Mosonszentjános Vadásztársaság. És ne hagyjuk ki a Dr. Oetker palacsintasütő kolléganőit se. Nem volt rangsorolás, a mutatós üvegplakettek átadásakor a polgármester mindegyik csapatnak egyenként megköszönte a főzést. Az alapanyagot, négyszáz kiló aprított marhahúst idén a Lola étterem és pizzéria ajánlotta fel.

Úgy hat óra tájban szokás szerint kezdett nőni a sátorban az egy négyzetméterre jutó emberek száma, hiszen jöttek a sztárvendégek. Josh és Jutta fellépését elsősorban a dance-pop zenei stílus kedvelői élvezhették. Slágereiket – köztük a Popcorn magazin 2007-es közönségdíját elnyert Zakatol a szívemet – kívülről fújta a közönség.
Hét órától élő koncertet adott a Váradi Roma Café. Különböző stílusokat – jazzt, klasszikus zenét, a latin zenét és a magyar cigányzenét – keresztező muzsikájuk nemcsak sörsátras bulikon, hanem például a Művészetek Palotája Nemzeti Hangversenytermében is bizonyított már. Jánossomorjai koncertjükhöz a helyi Cigány Kisebbségi Önkormányzat is hozzájárult százezer forinttal.

Tíz órától rövid tűzijáték, majd hajnalig tartó utcabál hangulatú buli zárta a napot, a Flört együttes zenéjére.

jakabviktoria

-hirdetés- -hirdetés-