A tánc, illetve a mozgás a fő témája  Pillák István és Glázer-Kozma Edit közös kiállításának, mely április 22-én nyílt meg Mosonmagyaróváron a fehér Ló közösségi házban. A kiállított fotók, illetve festmények a táncművészet széles spektrumát fogják át, balettól néptáncig számos területet örökítenek meg.

A tánc világnapja alkalmából nyílt kiállításon a jánossomorjai  Glázer-Kozma Edit festményei mellett a képzőművész korábbi néptáncos társa, Pillák István győri  fotós munkáiba kapunk betekintést. Érdekesség, hogy  Glázer-Kozma Edit, egy  néptánccsoportot bemutató diplomafestménye mellett kizárólag új munkákat mutat be a mosoni galériában. A megnyitón Demcsák Ottó  Harangozó-díjas táncművész, a Győri Balett táncosa és koreográfusa is rész vett, Pillák István fotóssal ugyanis több mint tizenöt éve dolgoznak együtt, a színpad két oldalán – táncosként, illetve fényképészként.

Mint mondta, ő maga is foglalkozik amatőr szinten festészettel, ezért különösen nagyra értékeli azt, ha valaki eleven táncmozdulatokat örökít meg festővásznon, vagy fényképpapíron, hiszen az amúgy egyszeri, visszahozhatatlan színpadi élmény így bármikor felidézhető, állandósult emlékké válhat. A kiállított képek felelevenítéséül a  Ujhelyi Általános Iskola alsós táncosai adtak ízelítőt a balett művészetéből.

A szervezők a nagy számú festmény és képanyagot nem akarták, illetve nem is tudták leszűkíteni, ezért a most bemutatott tárlat rendhagyó módon két teremben kap helyet. A kiállítás a mosonmagyaróvári Fehér Ló közösségi ház nyitvatartási idejében május 17-ig látogatható.  Bár konkrét időpont még nincsen, de a szervezők szerint nem kizárt, hogy a művek a jövőben Jánossomorjára is eljutnak.

veresdávid

-hirdetés- -hirdetés-