Két életnagyságú harckocsit is kiállítottak a hétvégén, Mosonmagyaróváron, a XIII. Nemzetközi Makett Verseny és Kiállítás keretében. Az ezernégyszáz makett között a legkülönfélébb járművek és harci jelenetek elevenedtek meg kicsiben. A rendezvény mára Európa legnagyobb ilyen kiállítása.

Százával sorakoznak az asztalokon az alig párcentis katonák, tankok, repülőgépek a mosonmagyaróvári egyetem aulájában és még jónéhány termében. Minél aprólékosabban ki vannak dolgozva rajtuk az apró részletek, annál jobban értékeli őket a zsűri. Merthogy ez nemcsak kiállítás, hanem verseny is, közel ötven kategóriában kapnak díjat a legszebb makettek.

A háromnapos rendezvény tizenhárom éves története során helyi megmozdulásból Európa legnagyobb makett showjává nőtte ki magát. Az ideire már huszonöt országból, köztük a tengerentúlról is érkeztek makettezők.
A legnagyobb attrakció a két életnagyságú harckocsi volt. Csak hasonmások ugyan, de ránézésre ugyanolyanok, mint az igazi második világháborús tankok. Sőt, az egyiket járóképes alvázra építette a tulajdonosa (akinek egyébként több ilyen is sorakozik a kertjében), vagyis menni is tud. Vasárnap délelőtt, amikor átszállították a várból a művelődési házhoz, be is lehetett nevezni rajta egy körre. De a gyerekek körében népszerűek voltak a kisebb, távirányítású modellek is.
A kiállítást természetesen jövőre is megrendezik, lehet, hogy addigra már a mostani helyszínt is kinövi a rendezvény.

jakabviktoria

-hirdetés- -hirdetés-