Kiállításon még nem szerepelt képekkel is a közönség elé állt Zalán Lajos, ezúttal Mosonmagyaróváron. A festmények között akad teljesen új alkotás is, néhány kép azonban már több évtizeddel ezelőtt készült, de csak most láthatta a nyilvánosság.

Most először szerepel kiállításon például az „Anyám” című festmény, ami már negyven éve készült, de eddig még nem került kiállító-terem falára. És akad néhány új kép is, amiket Zalán Lajos az utóbbi hónapokban festett. Az új festmények mellett azonban láthatunk régebben készült képeket is a szombaton, a mosonmagyaróvári Magyar Galériában nyílt tárlaton.

Zalán Lajos főként tájképeket fest. “Általában amerre utazgatok, hegyek, vizek ezek a kedvenc témáim, öreg utcák, öreg házak, és néha egy-egy csendélet, amire éppen az embernek hangulata van.” – mondta.

A kiállítást Szabó Miklós, Mosonmagyaróvár polgármestere nyitotta meg. Mint mondta, régi ismerősként köszöntheti a festőművészt, hiszen egykor mindketten tanárként dolgoztak. „Lelkes amatőr vagyok, tehát szemlélő. Azt tudom eldönteni egy képről, hogy nekem tetszik vagy nem. Zalán Lajosnak sok képe tetszik. Ebben biztosan közrejátszik az is, hogy erdélyi, illetve kárpátaljai tájakat is megfestett, amik számomra nagyon kedvesek.” – nyilatkozta a polgármester.

A kiállításon szereplő festmények nagy része eladó, de április végéig még az összes megtekinthető a Magyar Galériában (Mosonmagyaróvár, Tímár u. 16.).

IVV

-hirdetés- -hirdetés-