Szárazföldön evezett több mint 100 gyerek szombaton a jánossomorjai sportcsarnokban.  A regionális ergométeres versenyen a dunántúli 11-14 éves evezősök mérhették össze erejüket, kitartásukat. Az érdeklődők maguk is kipróbálhatták, milyen a szárazföldi evezés.

Kifulladásig húzták az evezők helyett az ergométert szombaton a helyi sportcsarnokban a versenyzők. Az ország hat evezős szakosztályából érkezett diákok 4 korcsoportban, egyéni- és csapatversenyben küzdhettek az éremért.

A versenyt idén hetedik alkalommal rendezték meg, most először Jánossomorján. Még kezdetben csak két szakosztály vett részt rajta, szombaton már a Dunántúl több pontjáról is érkeztek buszok. Nagy Gábor , a Mosonmagyaróvári Vizisport Egyesület elnöke elmondta, a szervezésben segítségükre voltak mind mosonmagyaróvári, mind jánossomorjai cégek. Ficsor László szövetségi kapitánytól megtudtuk, a verseny helyi kezdeményezésből indult, és egyre nagyobb kereteket ölt. Az idei létszám – 6 egyesület 101 versenyzője – az eddigi legmagasabb. Elmondta, véleménye szerint a továbbiakban, Tata, Esztergom, Budapest, Velencei-tó, Győr és Mosonmagyaróvár szakosztályai mellett még többen vesznek majd részt a bajnokságon.

A versenyben fontos szerepe van a technikának. Az ergométer az evezés kiegészítő sportágaként mát több mint húsz éve létezik, a mai gépek fejlettsége azonban nem hasonlítható a korábbi szerkezetekhez. Speciális program, és egy óriás kivetítő is segítette nyomon követni az evezősök pillanatnyi állását. A versenyzők mellett az érdeklődők is kipróbálhatták a szárazföldi evezést.

Jánossomorjai résztvevője is volt a bajnokságnak. A Mosonmagyaróváron edző Fördős Máté, aki tavaly bátyjával együtt országos bajnok lett, itt bronzérmet szerzett egyesületének, de elégedetlen volt teljesítményével. A verseny alatt testvére, Fördős Bence látta el jótanácsokkal, aki maga már túl van egy hasonló, még nagyobb szabású ergométeres bajnokságon: egy héttel korábban, Szegeden szerzett bronzérmet, javítva eddigi legjobb idején. A díjkiosztón a Mosonmagyaróvári Vizisport Egyesület sem maradt érem nélkül, 3 egyéni és két csapatbeli bronzérmet hoztak el.

HE

 

-hirdetés- -hirdetés-