Tegnap este tértek haza az iskola sítáborának résztvevői. Izgalmassá tette az öt napot, hogy a tábor körül lavinaveszélyt rendeltek el és két napig lezárták az utakat. A zárat szerencsére a hazaút napjára feloldották.

Hagyományosan nagy létszámban: 140-en vettek részt a Körzeti Általános Iskola sítáborában idén. A vasárnap indult csoport ismét az osztrák Steiermark tartománybeli Präbichl sípályáit kereste fel. 32 tanulóval és kilenc pedagógussal indultak útnak, de számos olyan volt diák is elkísérte a csoportot, aki az iskolai táborokban kezdte el a síelést. A tábort azonban nem csak a sízés tette emlékezetessé: Az időjárás miatt lezárták a táborhely környékét.

– „Három napon át folyamatosan esett a hó – mondja Bella Zsolt igazgató.- A hegyekben lavinaveszélyt rendeltek el, lezárták az utakat, két napig se ki, se be nem mehetett senki. Néztük, ahogy helikopterekkel helyeztek el lavinabombákat, de nem sikerült velük elindítani a hótömeget. A társaság természetesen nem volt veszélyben. Az ételszállítás ütközött nehézségekbe, ám ez annyit jelentett, hogy nem válogathattunk, de azért volt mit ennünk. Szerda este, a hazaút előtti nap oldották fel az útzárat.”

Mint az igazgató elmondta, két kezdő és két haladó csoportban indult a tábor, aminek a végére mindenki megtanult síelni, balesetmentesen zárult a pár nap. Négy gyermek részvételéhez az önkormányzat is hozzájárult, összesen mintegy 220 ezer forinttal. Azok mehettek ezzel a támogatással, akik az éves munkájukkal kiérdemelték ezt a jutalmat – mondta az igazgató.

A tábor sikerét mutatja, hogy már most megállapodtak a jövő évi dátumról, így ugyanide jövő február 21-25 közötti időpontra várja majd a jelentkezőket az iskola.

HT

-hirdetés- -hirdetés-