Szenteste délután pásztorjátékban elevenedett meg Jézus születésének története a mosonszentjánosi templomban. Összesen harminchat  kisgyermek – általános iskolás és óvodás – mutatta be az újszövetségi eseményeket Jézus fogantatásától a három király érkezéséig.

Sok éves hagyomány, hogy szenteste délután pásztorjátékot mutatnak be a gyerekek a templomban. Idén is megtelt a mosonszentjánosi templom szerda délután, sokaknak tartozik hozzá ez is a karácsonyi előkészülethez.

Gábriel arkangyal hírül adta Szűz Máriának, hogy az Isten gyermekét hordja a szíve alatt, aki a népszámlálás hírére ezután jegyespárjával, Józseffel családjuk származási helyére indult. A városban azonban szállást már nem találtak, így egy istállóban töltötték az éjszakát és itt született meg Jézus. Angyalok vitték a hírt a környéken nyájukat őrző pásztoroknak, akik erre útra keltek, és felkeresték az Újszülöttet. A Megváltó születését üstökös csillag jelezte a három napkeleti bölcsnek, akik ezt követve jutottak a Szent Családhoz. Végül az összes szereplő együtt énekelt az oltár körül.

A gyerekek hitoktatóik – Buri Károly és Varga Györgyné – segítségével készültek a pásztorjátékra.

IVV

-hirdetés- -hirdetés-