A vártnál kevesebb településről érkeztek a Cintia Wellness Club táncgálájára múlt vasárnap, ám a kitűzött célt így is elérték: igazi közösségi élménnyel gazdagodtak a környék táncos gyerekei. A rendezvény december elején a rossz idő miatt maradt el.

Amatőr táncosok, amatőr koreográfiák, amatőr zsűri. Nem a nyaktörő mutatványok vagy a művészi előadásmód, de még csak nem is a tánctechnika számított a jánossomorjai Cintia Wellness Club saját szervezésű táncversenyén múlt vasárnap. A klub ugyanis négyéves fennállása óta mindigis azt tekintette fő céljának, hogy a színpadra lépési lehetőségekkel önbizalmat adjon a gyerekeknek. Mint mondták, zsűrinek is kimondottan olyan helyieket kértek fel (Nemes Barbarát és Harasztos Imrét), akik nem szakemberek, nehogy véletlenül a művészi értéket keressék a gyerekek produkciójában. Azért nincs erre szükség a klub tevékenységében, mert vezetőjük Nagy Katalin szerint nagyrészt olyan rendezvényeken lépnek fel a különböző településeken, ahol “a közönség nem igényli a művészi értéket, inkább a szórakoztatást.” Csak az a fontos, hogy a gyerekek mosolyogjanak a színpadon. “Persze a koreográfia tudása is lényeges, de kevésbé, mint egy művészi táncnál, itt nem nézzük, hogy feszes-e a spicc, vagy hogy teljesen egyenes-e a spárga.” – mondja Nagy Kati.
Egyszóval ez nem művészet, hanem kökemény sóbiznisz.

Az idén másodszor megrendezett minősítő versenyen a helyiek mellett Mosonmagyaróvárról, Bezenyéről és Levélről érkeztek még csoportok. A távolabbi településekről meghívottak nagy része nem jött el az eredeti időpont változása miatt, így most inkább csak a környékbeli tánccsoportok találkozója volt a rendezvény.
Összesen huszonnyolc koreográfiát láthatott a közönség, ebből tizet a házigazdáktól. Volt köztük karácsonyi hangulatcsináló, az Animal Cannibals Csak karácsony című számára, de arról is megbizonyosodhatott a publikum, hogy egy botforgatós mazsorettprodukcióhoz nem kell feltétlenül egy egész csapatnyi táncos, szólóban is elő lehet adni egy ilyet.
Alsós, felsős, középiskolás és felnőtt korcsoportban indultak a versenyzők, igaz utóbbian egyetlen induló volt, az egészen sajátos stílust képviselő Töreki Sándorszemélyében, akinek így garantált volt a különdíj. A négy jánossomorjai csoport arany, ezüst, és bronz minősítésből is hármat-hármat szerzett. De különdíjakat söpörtek be a jelmezeikkel is. Üres kézzel azonban szinte senki nem ment haza vasárnap.

Jakab Viktória

-hirdetés- -hirdetés-